POTVRDIO ODVJETNIK

Uhićeni Horvat aktivirao saborski mandat: ‘Prvo će koristiti povlasticu 6 mjeseci’, otkriva odvjetnik

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hovatov odvjetnik kazao je i da se bivši ministar za pritvorenika drži dobro, da je miran i stabilan

Bivši ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat koji je u subotu podnio ostavku na tu dužnost nakon što je uhićen zbog sumnji na zlouporabu položaja i ovlasti, aktivirao je saborski mandat.

To je ispred Remetinca potvrdio i njegov odvjetnik Vladimir Terešak.

“Potpisao je aktivaciju saborskog mandata. Ja ću to odnijeti u Sabor, on će aktivirati saborski mandat i istovremeno ga staviti u mirovanje i koristiti 6 mjeseci povlasticu i onda se vratiti u Sabor”, kazao je Terešak.

Kazao je i da se Horvat za pritvorenika drži dobro, da je miran i stabilan.

“Kaže da mu ništa ne fali, svi su prema njemu korektni, sam je u sobi i psihički stabilan”, kazao je Terešak te dodao da nije primijetio da je potresen.

Na pitanje kada očekuje da će Horvat biti otpušten, kazao je da je dobio suglasnost od Hrovata da ne podnosi žalbu na rješenje o provedbi istrage kako bi izbio argumenta USKOK-u da iz tog razloga ne ispituju svjedoke.

“Tražit ću da se hitno ispitaju sva tri svjedoka. Teoretski bi se to moglo riješiti u jednom danu i u tom trenutku bi otpalo njegovo zadržavanje u istražnom zatvoru”, kazao je.

Prisjetio se i slučaja Saucha, da je bilo 7 svjedoka i da je Saucha bio u istražnom zatvoru 5 dana.

“Ako postoji želja, to se može riješiti vrlo brzo”, kazao je.

Terešak je i kazao da nema informaciju jesu li ispitani bivši ministar Tomislav Tolušić i aktualni potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

“Rješenje o provedbi istrage je poslano poštom, USKOK će čekati da to postane pravomoćno i tek sad će pozivati druge okrivljenike”, kazao je.

Ustvrdio je i da se Horvat ne osjeća krivim, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari