VELIKA AKCIJA

Uhićeni šef Hrvatskih šuma, Rimac i niz poznatih lica; Odvjetnici: ‘Povezani su s istragom oko vjetroelektrana’

Foto:PIXSELL

U MUP-u preciziraju da su u tijeku uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika

Od petka rano ujutro u tijeku su uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije, potvrdilo je Hini Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) započeo je u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

U MUP-u preciziraju da su u tijeku uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Izvori bliski istrazi potvrdili su Hini da su u petak ujutro uhićeni državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

Suprug bivše gradonačelnice Knina, Danijel Rimac je za RTL.hr rekao:

”Jutros nam je u stanu, ovdje u Kninu, bila policija. Napravili su pretragu, napisali zapisnik i otišli. Ništa nisu uzeli. Ne znam o čemu se radi jer sam ja Kninu, a ona je Zagrebu. Znam samo da su je odveli u PNUSKOK, ali ne znam zašto.”

Odvjetnik: Jakupčić je uhićen u sklopu istrage oko kninskih vjetroelektrana

Odvjetnik Vladimir Terešak potvrdio je u petak da je njegov branjenik i predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić uhićen u sklopu istrage oko vjetroelektrana kod Knina, a za koje se svojevremeno kao kninska gradonačelnica zalagala Josipa Rimac koja je također uhićena.

”Jakupčićevo uhićenje je povezano s istragom oko vjetroelektrana. Konkretne detalje ću znati nakon ispitivanja osumnjičenika u Uskoku koje je predviđeno za petak poslijepodne. Jedino znam da su Hrvatske šume po nekom drugom odvjetniku tužile jednu tvrtku za smetanje posjeda”, kazao je za Terešak za Hinu.

Odvjetnik Željko Gulišija, branitelj državne tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac, rekao je da pretpostavlja kako je njegova branjenica i bivša kninska gradonačelnica uhićena zbog istrage povezane s vjetroelektranama.

”Ne mogu službeno potvrditi, ali pretpostavljam da je riječ o vjetroelektranama”, kazao je za Hinu Gulišija. Pritom je istaknuo da će više detalja znati tijekom poslijepodneva, ukoliko mu Josipa Rimac izda punomoć kao branitelju.

MUP je potvrdio da su od petka rano ujutro u tijeku uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Uhićen šef ispostave Hrvatskih šuma u Splitu

Policija je u petak u Splitu uhitila Ivana Melvana, voditelja  uprave Hrvatskih šuma u tom gradu koji je nakon toga odvezen u Zagreb gdje će dati izjavu u PNUSKOK-u, doznaje se od njegova odvjetnika  Nediljka  Ivančevića.

“Gospodin Melvan je sada na putu u Zagreb gdje će dati izjavu djelatnicima PNUSKOK-a  koji će spis  dostaviti dežurnom zamjeniku USKOK-a koji će odlučiti o daljnjem postupku,” rekao je za Hinu Ivančević u poslijepodnevnim satima.

Na upit je li Melvanovo uhićenje povezano s ostalim uhićenjima u vezi s vjetroelektranama kod Knina, odvjetnik Ivančević je rekao kako o tome ne može govoriti.

Uhićena pomoćnica ministra?

Kako N1 neslužbeno doznaje ,među uhićenima i Ružica Njavro, tajnica kabineta u Ministarstvu poljoprivrede, kao i Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva.

Među uhićenima je i Ante Sladić, poduzetnik iz Šibenika koji će tijekom dana također biti doveden u Zagreb na ispitivanje.

Istragom je obuhvaćena i tvrtka Milenka Bašića. On je poduzetnik iz BiH no za sada nije uhićen jer nije u RH. Njegova se tvrtka bavi obnovljivim izvorima energije.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari