AFERA 'FIKTIVNI STEČAJEVI'

Uhićeni sudac Kovačić Uskoku priznao sve; Na tajnim snimkama i žena bivšeg ministra Kujundžića…

Foto: RTL

Sudac Mihael Kovačić, prvookrivljeni u najnovijem USKOK-ovom predmetu zbog korupcije u stečajnim postupcima, na ispitivanju je priznao sva djela koja mu se stavljaju na teret, neslužbeno doznaje Jutarnji list

Upravo u ovoj činjenici leži razlog zbog kojeg USKOK za njega, za razliku od ostalih troje okrivljenika, njegove bivše suradnice Aleksandre Mažić, i dvoje stečajnih upravitelja, Branka i Ive Petanjek, nije tražio određivanje istzražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. USKOK je za Kovačića premda je on prvookrivljeni, tražio istražni zatvor samo zbog opasnosti od ponavljanja djela, što je sudac istrage i prihvatio.

Istraga je, kako doznaje Telegram,  slučajno zahvatila i suprugu smijenjenog ministra zdravstva, Tatjanu Kujundžić. Kako piše Telegram, USKOK je prošle godine u rujnu, istražujući suca Mihaela Kovačića sa zagrebačkog Trgovačkog suda, tajno snimio razgovor između Tatjane Kujundžić i likvidatora njene tvrtke Zidni vrt d.o.o., Jure Marušića.

Dogovarali su kako da, ovaj tjedan uhićeni stečajni sudac Kovačić, predmet njene tvrtke obradi preko reda, prenose Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari