MALO OLABAVILI

Ukinute COVID potvrde u niz državnih ustanova: Evo gdje više nije bitno jeste cijepljeni, negativni ili ste preboljeli

Foto: Pixsell

I dalje je morate imati ako radite ili idete u HEP, HZZO, MUP

Prije par dana na snagu je stupila nova odluka Stožera kojom se za neke državne i javne firme ukida obveza COVID potvrda.

Prema toj odluci, one se više neće provjeravati kod zaposlenika državnih firmi poput Hrvatske poštanske banke, Hrvatske lutrije ili pojedinih lokalnih firmi, poput nekih komunalnih koje nemaju javne ovlasti kao što je, na primjer, Zagrebparking, donosi Index.

Prema toj odluci koju je 24. siječnja potpisao šef Stožera civilne zaštite Davor Božinović i koja je na snagu stupila dan kasnije, obveza provjeravanja COVID potvrda kod ulaska prestaje vrijediti za one javne službe ili firme koje nemaju status pravnih osoba s javnim ovlastima ili ne obavljaju javnu službu.

Drugim riječima te potvrde više nisu obvezne za zaposlenike i korisnika institucija i firmi koje ne spadaju pod definiciju javnopravnih tijela.

No posjedovanje COVID potvrde i dalje je obaveza pri ulasku u objekt te za zaposlenike (koji se moraju testirati ako je nemaju)  državnih institucija poput MUP-a ili HZZO-a te institucija lokalne samouprave. Na tom popisu obaveznih je i HEP. Podsjetimo da je HPB jučer objavio da ukida potvrde.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari