NITKO NIJE PRIMIJETIO?!

Umirovljena službenica godinama iznajmljivala dva gradska stana turistima i podstanarima

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Do stanova je prozvana Dubrovkinja došla brinući se o dvjema starijim osobama koje su u dom za starije

Cijelo desetljeće koristi dva gradska stana bez pravne osnove i na njima zarađuje.

Ove optužbe na sjednici lokalnog parlamenta, održanoj u ponedjeljak, iznio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković (HDZ) odgovarajući na postavljeno vijećničko pitanje o tom slučaju. Kazao je i kako je riječ o sugrađanki D. S. koja je dva stana, u vlasništvu lokalne samouprave, koristila u turističke svrhe i iznajmljivala ih dulje vrijeme, za što, kako je ustvrdio, nije imala nikakvo pravo, prenose Vijesti.hr.

U prijevodu, jedan stambeni prostor je davala iznajmljivala strancima, a drugi podstanarima, piše Slobodna Dalmacija. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o umirovljenoj zaposlenici Katastra u gradu podno Srđa.

VIDEO DANA:

“Stanovi su u vlasništvu Grada Dubrovnika, jedan površine od 36,19 četvornih metara i nalazi se u Ulici Ilije Sarake 2 u povijesnoj jezgri, a drugi od 36 ‘kvadrata’ je na adresi Od Batale 5 u gradskom predjelu Lapad”, kažu u gradskoj upravi i dodaju:

“Zbog spomenutih okolnosti Grad je podnio vlasničku tužbu Općinskom sudu u Dubrovniku radi iseljenja bespravnih korisnika i isplate. Navedeni proces je u tijeku, te u ovom trenutku nismo u mogućnosti iznositi detalje vezano za sam postupak oko spomenutih nekretnina”.

Prema Frankovićevim riječima, do stanova je prozvana Dubrovkinja došla brinući se o dvjema starijim osobama koje su se zbog svojeg tadašnjeg zdravstvenog stanja preselile u dom za starije, gdje su i umrle, a ona je gradske stanove samo nastavila iznajmljivati, naravno, na svoje ime.

Budući da je time stekla imovinsku korist, bez ikakvog prava na to, Grad će, najavio je gradonačelnik, tražiti i povrat zarađenog novca u tom razdoblju, i to na osnovi vještva koje će se provesti.

U cijelom slučaju nameće se i temeljno pitanje, zašto je trebalo punih 10 godina da se ovakvo nešto otkrije, odnosno kako je moguće da toliko vremena protekne bez reakcije lokalne uprave kao vlasnika dviju očito unosnih nekretnina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari