U ZAGORJU

Umirovljenik osuđen jer je vozio 12 km/h iznad ograničenja; Mora platiti gotovo pola penzije

Foto: M.L.

Umirovljenik Josip (70) proglašen je krivim i osuđen zbog prometnih prekršaja koje je počinio u okolici Zlatar Bistrice u Zagorju, javlja Danica.hr.

On je u siječnju oko 10.40 sati u zagorskom mjestu Galovcu snimljen uređajem za mjerenje brzine. Prema presudi, u naselju u kojem je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, nesretni Josip vozio je 62 kilometra na sat, a pritom je u ruci držao mobitel.

Sutkinja: To je brzina za 12 km/h veća od dopuštene

“To je brzina za 12 km/h veća od dopuštene za naseljeno mjesto”, navela je prekršajna sutkinja njegov glavni krimen, prenosi Index.

U svojoj obrani Josip je porekao krivnju za prekršaje. Naveo je da se tog dana kretao kroz mjesto Galovec, i to iz smjera Budinščine u smjeru Konjščine. No, poriče da bi prekoračio brzinu kretanja za 12 km/h. Opovrgava i da je koristio mobitel u vožnji.

VIDEO DANA:

“Išao sam tog dana vozilom na ostavinsku raspravu u Zlatar. Policija me nije zaustavila na licu mjesta, već sam dobio dopis da dostavim podatke tko je tog dana vozio moj auto”, rekao je Josip na sudskom ročištu.

Mora platiti 726 kuna kazne i troškova, mirovina mu je 1800 kuna

Na sudu je svjedočio i policajac koji je potvrdio autentičnost snimke napravljene uređajem marke Binar, pa je prekršajna sutkinja vozača ipak proglasila krivim. Kažnjen je sa 600 kuna te mora platiti 126 kuna sudskih troškova.

To je gotovo polovica njegove mjesečne mirovine. Siroti Josip, naime, ima oko 1800 kuna mirovine te je odnedavno udovac. Nije pomoglo ni to što je dosad nekažnjavan i neosuđivan. Na presudu se ne može žaliti jer je odmah postala pravomoćna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari