NEMA BRIGE ZA LIČKE MLJEKARE

Umjesto PIK-a, na tržište otkupa mlijeka ‘ulijeće’ Vindija

Vindija će otkupljivati mlijeko od svih zainteresiranih farmera Ličko – senjske županije

Nakon što je PIK Rijeka prekinula otkup mlijeka na području Ličko-senjske županije, Vindija je prepoznavši potencijal ličkih mljekara započela pregovore o uvjetima organiziranog otkupa.

Dogovor je postignut s njih gotovo stotinu, od kojih će Vindija na godišnjoj razini otkupljivati više od 1,5 milijuna litara mlijeka. Ovim iskorakom vodeća prehrambena kompanija u Hrvatskoj nastavlja poticati domaću mljekarsku proizvodnju i podržava očuvanje stočnog fonda te nastavak poslovanja farmera i mljekara na tom ruralnom području, kao i diljem zemlje.

„Ličko – senjska županija, vrijedni poljoprivrednici, farmeri i mljekari imaju izniman potencijal koji je potrebno poticati, razvijati i podržavati u svakom smislu. Postizanjem dogovora o otkupu mlijeka Vindija je osigurala dodatne količine vrhunskog mlijeka, mljekari mogu nesmetano nastaviti svoju proizvodnju bez brige zbog plasmana i adekvatne cijene, a potrošači mogu biti bezbrižni i uživati u domaćem mlijeku beskompromisne kvalitete. Vjerujemo i nadamo se da će ovaj dogovor dodatno motivirati proizvođače na tom području i da će se u narednom razdoblju povećati broj grla i količina mlijeka jer je Vindija voljna i spremna otkupiti sve raspoložive količine“, rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

U postizanju ovog dogovora, koji će osigurati kontinuiranu proizvodnju te otkup mlijeka, sudjelovali su i predstavnici županijske te državne vlasti.

Varaždinska Vindija jedina je kompanija u Hrvatskoj koja organizirano otkupljuje kravlje, kozje i ovčje mlijeko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari