ŠKOLA ZABRINUTA

VideoUnatoč zabrani, neodgovorni susjedi šeću pse po školskom dvorištu. Djeca trče za loptom, a psi za njima

Za pomoć su se obraćali Mjesnom odboru, komunalnim redarima i policiji

Nakon što je prošlog tjedna javnost zgrozila snimka napada psa na djecu u blizini škole, javio nam se još jedan zabrinuti zagrebački ravnatelj. Svakodnevno se susreću s, kako kažu, neodgovornim susjedima koji pse šeću po školskom dvorištu. Možda ovako čuju njihov apel! Kad očito ne vide upozorenje.

Zabrana i molba koje se ne pridržavaju svi. Najveći je problem oko dječjeg igrališta. Djeca trče za loptom, a psi za djecom.

“Svakodnevno nam stvaraju probleme od toga da su bez povodca i to veliki psi, dolazi do napada na djecu, ne krvoločnih, ali oni krenu za loptom pa skaču po djeci, dešavalo se da su se otrgnuli s lajne i jako skakali po djeci”, kazala je Ivana Ralašić, učiteljica u OŠ Žuti brijeg u Zagrebu.

I zato često djecu moraju maknuti s igrališta.

“Strah je velik jer čujte životinja je životinja. Kada ih upozorimo da se maknu s obzirom na opasnost znaju biti neugodni i odgovarati na neugodne načine”, tvrdi Veljko Kordić, ravnatelj OŠ Žuti brijeg u Zagrebu.

Iako su ih za vrijeme snimanja kiša i kamera otjerali, jednog je dočekala i ekipa RTL-a, što mu baš i nije bilo drago.

“To je šetač koji svakodnevno prolazi našim igralištem, svaki put da upozorimo i kažem mu da je li vidio natpis da je ulaz zabranjen. On mi svaki put odgovori da on zna svog psa i da nije opasan, riječ je o krvoločnoj skupini. Kažem mu da se makne, on to nikad ne učine”, ispričala je Ralašić.

Takvih je, neželjenih gostiju u školskom dvorištu koji dolaze svakodnevno 5-6

Love ih učitelji, domari, ali i djelatnici Dumovca.

“Imali smo ih nekoliko zadnjih godina, evo zadnje prije 20-ak dana smo imali smo dojavu da je belgijski ovčar u dvorištu, odmah smo krenuli jer su škole prioritet, no prije nego smo stigli došao je vlasnik po psa”, izjavio je Damir Skok, ravnatelj ZOO Vrta Zagreb.

Za pomoć su se obraćali Mjesnom odboru, komunalnim redarima i policiji. Razmišljali su i o zakonskoj zabrani.

“Razmišljali jesmo, ali budući da je javna površina i da se ovdje nalazi školsko igralište koje koriste obitelji koje žive u blizini vikendom, mislim da je neprimjereno da zatvorimo ga u potpunosti. Sada smo bespomoćni i sada apeliramo na vlasnike pasa da poštuju ovo dvorište”, kazao je Kordić.

Nadaju se da će ih čuti neodgovorni šetači, ali i netko od nadležnih te im pomoći u stavljanju pravih tabla za zabranu. Možda njih građani ozbiljnije dožive, prenosi RTL.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views