OČAJ, TUGA...

Video | ‘Unuk mi kaže: Evo ti, dida, 10 kn…’ Preživio je rak i tri moždana, a sad mu je izgorjela kuća

U manje od pola sata obitelj Kedmenec iz Vinkovaca ostala je bez svega. Pred njihovim očima nestalo je sve što su godinama stvarali. Najviše žale što njihova djeca i unuka više nemaju dom u koji se mogu vratiti. Pokušavajući spasiti stvari, Antun Kedmenec, umirovljeni branitelj, umalo je izgubio život.

“Ja ću se i psihički razboljeti, fizički sam već bolesna”, kazala je za RTL Danas Ljuba Kedmenec na zgarištu obiteljske kuće. Surpug Antun ju je tješio, a potom rezignirano rekao: “Imaš kuću, nemaš kuću. Volio sam i uređivao i dvorište i vrt, sve. Nema više…”

‘Toplina je bila izuzetno žestoka, požar se naglo širio’

Sve im je izgorjelo u manje od pola sata. Susjed Marko Lukačević pokušao im je priskočiti u pomoć.

“Kad sam primijetio, potrčao sam, došao do njih. Susjed je već bio uzeo crijevo, pokušali smo crijevom nešto, međutim, kako je toplina bila izuzetno žestoka, požar se naglo širio”, kaže susjed.

Krešimir Jelić, zapovjednik JVP Vinkovci kazao je da su vatrogasci dobili dojavu i izašli na požarište kada je se požar već razbuktao.

”Pozvali smo pojačanje tako da je požar ugašen s dva vatrogasna kamiona i pet vatrogasaca”, dodao je.

‘Jutros mi je unuk rekao: Evo ti dida 10 kuna’

Antun Kedmenec kaže da im ništa nije ostalo.

“Sve što smo spremili, malo svinjokolje, suhomesnatog, sve je izgorjelo. Nemamo ni litru ulja, kilu šećera, ama baš ništa. Evo i radionice moje, moj život, 30 godina, a ostao škrip. Strašno. Ne vrijedi kukati, ne vrijedi ništa. U današnje vrijeme uvijek u takvim tragedijama kad se dogodi, ova Hrvatska ima veliko srce”, kazao je Antun Kedmenec.

On je, inače, preživio karcinom i tri moždana udara. Živi za svoga unuka.

“Svi me znaju u gradu, mene i moga unuka. Kad sam odem na kavu, pitaju gdje je unuk. Kad sam jutros došao po njega, rekao mi je: Evo ti dida 10 kuna. Strašno”, rekao je pa zaplakao.

No, njegova snaha će roditi sljedećeg mjeseca. “Curicu ću imati, princezicu”, rekao je na kraju, izještava Bojan Uranjek za RTL Danas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari