RASTU CIJENE I BENZINA I DIZELA?

Uoči najavljenog poskupljenja: Gužve na benzinskim postajama, građani navalili po gorivo

Foto: Net.hr

‘Gužve su po pumpama od jutra, prošli smo njih pet-šest sad i svuda ima automobila’, kazala je čitateljica Net.hr-a

Nakon što je jučer procurila neslužbena informacija kako će gorivo od sutra poskupjeti, vozači su se već od ranog jutra odlučili napuniti svoje aute po još važećim cijenama.

“Gužve su po pumpama od jutra, prošli smo njih pet-šest sad i svuda ima automobila”, kazala je čitateljica Net.hr-a koja je i poslala nekoliko fotografija.

Podsjetimo, Vlada danas odlučuje o novim cijenama goriva, a prema neslužbenim informacijama, ono će poskupjeti. Trenutno cijena benzina iznosi 1,28 eura po litri, a cijena dizela je 1,44 eura po litri. Moguća nova cijena za benzin iznosit će 1,33 eura po litri što je uvećanje za 0,05 eura, a cijena dizela mogla bi iznositi 1,47 eura po litri što je uvećanja od 0,03 eura po litri. Ako to preračunamo u kune, cijena benzina opet ide iznad 10 kuna, a cijena dizela iznad 11.

Petrolu i Croduxu stiže inspekcija zbog viših cijena

A dok su druge benzinske crpke jutros samo cijene istaknuli u eurima, crpke Petrola i Croduxa tim su putem i povećale cijenu goriva. Za RTL Danas su objasnili taj potez.

“Dana 29. prosinca 2022. na sjednici Vlade RH donesena je uredba s propisanom visinom trošarina, a važeća je s 1. siječnja 2023. Zbog povećanja propisane trošarine na benzinskim i dizelskim gorivima, te poštivanja Vladine uredbe bili smo obvezni formirati cijene tako da smo ih povećali točno za iznos razlike između stare i nove uredbe.
Visina trošarina po novoj uredbi: 3,86 kn/lit za benzinska goriva i 3,06 kn/lit za dizelska goriva”, kažu. Inače, iz Vlade govore kako takvo postupanja označava kršenje Vladine odredbe, a Državni inspektorat najavio je inspekciju, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari