EKSTREMNO (NE)VRIJEME

Upaljen meteoalarm! Valovi, poplave, bujice… Provjerite kakvo nas vrijeme čeka!

Photo: Ilustracija/ Nel Pavletic/PIXSELL

Kakvo vrijeme očekuje Hrvatsku idućih dana, prognozirala je meteorologinja N1 Tea Blažević pa poručila da je dotokom vlažnog zraka iz smjera jugozapada atmosfera sve nestabilnija.

Duž obale povremeno ima slabe kiše, no meteorologinja upozorava da sutra treba računati na još kišovitije prilike, što se osobito odnosi na gorje i sjeverni Jadran. Tamo lokalno može biti obilnije oborine.

Na snazi je i meteoalarm u sustavu DHMZ-a koji informira o ekstremnim vremenskim prilikama, što u ovom slučaju znači moguće bujične i urbane poplave.

Uslijed obilnijih oborina tijekom sutrašnjeg dana na područjima Rijeke i okolice, Gorskog kotara i Like postoji mogućnost bujičnih poplava, te mogućnost poplavljivanja grada Ogulina, stoji u hidrološkoj prognozi DHMZ-a.

Upozorenje višeg stupnja odnosi se na vjetrovite prilike duž Jadrana gdje će jugo biti oštro te olujne jakosti na udare. Udari će postajati jači kako se večer bude približavala. Valovi će biti visoki i mogli bi zapljuskivati dijelove obale.

Meteorologinja N1 upozorava i da treba računati i na poremećaje u pomorskom prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari