Upao automobilom u ledenu rijeku, a onda se dosjetio i viknuo: ‘Siri, zovi 911!’ I to mu je spasilo život

Foto: Unsplash

Softver koji izvršava glasovne naredbe Siri spasio se život 18-godišnjaku

”Siri, nazovi 911!” povikao je 18-godišnji Gael Salcedo nakon što mu je auto upao u zamrzlu rijeku i to mu je spasilo život. Bio je na putu prema fakultetu u Iowi, kada je zbog zaleđene ceste izgubio kontrolu nad vozilom i završio u ledenoj rijeci Winnebago, javlja CNN.

Pomislio je da će umrijeti

”Nisam znao kamo idem i ne znam što se dogodilo. Samo sam pomislio ‘Umrijet ću”’, rekao je mladi Gael Salcedo.

Student je spustio prozore na automobilu, zabrinut da će potonuti. Nije mogao pronaći svoj mobitel, pa je napravio iduće čega se dosjetio, iskoristio je Siri. Siri je softver koji prepoznaje glas korisnika na mobitelu i izvršava glasovne naredbe. Vatrogasna služba grada Masona brzo je odgovorila na poziv i stigla na mjesto događaja, no nisu mogli otvoriti vrata vozila zbog izuzetno jake struje.

”Ruke su mi se smrzavale. Noge uopće nisam osjećao, bilo mi je teško i struja je bila tako snažna. Iskoristio sam svu snagu koju imam da izađem iz vode”, opisao je Salcedo.

Salcedo je uz pomoć spasilaca izašao iz ledene vode, a odmah nakon toga prevezen je u bolnicu. Pušten je nekoliko sati kasnije, bez ozbiljnijih ozljeda.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari