Upoznajte Hrvatsku s autoceste uz pomoć nove aplikacije!

Foto: Croatia by car

Korištenje aplikacije vrlo je jednostavno, lako se snaći u njoj

Uz potporu Hrvatskih autocesta i ostalih koncesionara u Republici Hrvatskoj, pokrenuta je aplikacija Croatia by Car. Kao najveći operator autocestovne mreže, HAC je ovim vodičem želio povezati sve hrvatske znamenitosti i turističke pogodnosti u vidu brojnih restorana, OPG-ova, hotela i drugih atrakcija koje se nalaze uz trasu preko 1300 kilometara autocesta. Time je olakšano i prometovanje za brojne turiste koji u najvećem broju u Hrvatsku dolaze upravo cestovnim putem.

Vozite. Otkrijte. Doživite. Slogan je aplikacije Croatia By Car koju je uz podršku partnera lansirala Hanza Media, a koja je po uzoru na slične europske vodiče, jednostavan i praktičan vodič za turiste i sve korisnike autocesta koji žele upoznati i istražiti našu zemlju. Osim tiskanog vodiča, besplatna aplikacija dostupna je u Google Play Storeu za Android uređaje i App Storeu za iOS uređaje na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a u njoj se nalaze preporuke za tisuće restorana, seoskih domaćinstava, hotela, znamenitosti i trgovina koje se nalaze uz sve hrvatske autoceste.

Korištenje aplikacije vrlo je jednostavno; vozite se autocestom i želite napraviti pauzu, aktivirajte Croatia By Car i pronađite svoju lokaciju. Aplikacija će potom označiti najbliži izlaz i ponuditi sadržaje koji se nalaze u blizini. Za svaki restoran i seosko domaćinstvo u blizini aplikacija će prikazati sve relevantne informacije: koji su glavni specijaliteti u ponudi, o kojoj se vrsti kuhinje radi i kakav ambijent možete očekivati, kako stupiti u kontakt s odabranim restoranom i kako do njega doći te koji je njegov cjenovni rang. Croatia by Car također sadrži brojne servisne informacije poput benzinskih postaja, trgovina ali i punionica za električna vozila koje će se do kraja godine nalaziti na brojnim lokacijama duž mreže Hrvatskih autocesta.

“Ponosni smo što je kvalitetu hrvatske auto cestovne mreže još prošle godine prepoznao Svjetski ekonomski forum, uvrstivši je na 13. mjesto najkvalitetnijih svjetskih cestovnih infrastruktura, ali još je važnije da slične stavove dijele i naši korisnici, građani Republike Hrvatske. To su potvrdili i rezultati nedavno provedene ankete Agencije Ipsos koji pokazuju kako više od 55% građana smatra da su hrvatske autoceste jednake kvalitete kao i strane dok njih 24% drži da su još kvalitetnije. Hrvatske autoceste i nadalje će ulagati značajna sredstva u održavanje infrastrukture i partnerskim projekatima poput Croatia by Car, unaprjeđivati kvalitetu i sigurnost prometovanja”, naglasio je predsjednik uprave Hrvatskih autocesta dr. sc. Boris Huzjan.

Vijesti.hr

VIDEO DANA: