JABLANICA

Upoznajte Zaru – neumornu članicu naših HGSS-ovaca koja je odigrala ključnu ulogu u pronalasku stradalih u BiH!

Bosnu i Hercegovinu nedavno je zadesila tragedija, koja je zahtijevala hrabre i brze akcije spasioca. U toj teškoj situaciji, članovi HGSS-a (Hrvatska gorska služba spašavanja) neumorno su radili na terenu, pružajući pomoć unesrećenima. Među njima je bila i Zara, potražni pas, čija je uloga bila ključna u pronalaženju onih koji su zatureni u teškim okolnostima.

Zara je tijekom svog boravka na terenu pokazala iznimnu predanost. Uz svoju izoštrenu osjetila, nesebično je tragala za osobama u nevolji, pružajući nadu onima koji su je trebali. Tijekom operacija spašavanja, dokazala je svoju vrijednost i kapacitet da odradi posao koji vrijedi kao rad 30 ljudi. Njezina neumorna priroda i nesebična predanost ostavile su snažan dojam na sve prisutne.

Nakon nekoliko dana intenzivnog rada, tim od 11 spašavatelja iz HGSS Stanica Orebić, Šibenik i Dubrovnik vratio se kući. Njihova misija, koja je uključivala napore s Zarom, oslikava temeljnu vrijednost HGSS-a: biti tu za sve kojima je pomoć potrebna, bez obzira na granice.

Zara i njezin tim ostavili su za sobom neizbrisive tragove hrabrosti i solidarnosti, pokazujući kako je ljubav i predanost u teškim trenucima od suštinskog značaja. Hvala ti, Zaro, i hvala svim spasiocima koji su se borili da pruže drugu šansu unesrećenima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari