JABLANICA

Upoznajte Zaru – neumornu članicu naših HGSS-ovaca koja je odigrala ključnu ulogu u pronalasku stradalih u BiH!

Idi na originalni članak

Bosnu i Hercegovinu nedavno je zadesila tragedija, koja je zahtijevala hrabre i brze akcije spasioca. U toj teškoj situaciji, članovi HGSS-a (Hrvatska gorska služba spašavanja) neumorno su radili na terenu, pružajući pomoć unesrećenima. Među njima je bila i Zara, potražni pas, čija je uloga bila ključna u pronalaženju onih koji su zatureni u teškim okolnostima.

Oglas

Zara je tijekom svog boravka na terenu pokazala iznimnu predanost. Uz svoju izoštrenu osjetila, nesebično je tragala za osobama u nevolji, pružajući nadu onima koji su je trebali. Tijekom operacija spašavanja, dokazala je svoju vrijednost i kapacitet da odradi posao koji vrijedi kao rad 30 ljudi. Njezina neumorna priroda i nesebična predanost ostavile su snažan dojam na sve prisutne.

Nakon nekoliko dana intenzivnog rada, tim od 11 spašavatelja iz HGSS Stanica Orebić, Šibenik i Dubrovnik vratio se kući. Njihova misija, koja je uključivala napore s Zarom, oslikava temeljnu vrijednost HGSS-a: biti tu za sve kojima je pomoć potrebna, bez obzira na granice.

Zara i njezin tim ostavili su za sobom neizbrisive tragove hrabrosti i solidarnosti, pokazujući kako je ljubav i predanost u teškim trenucima od suštinskog značaja. Hvala ti, Zaro, i hvala svim spasiocima koji su se borili da pruže drugu šansu unesrećenima.

Exit mobile version