KAOS IZA REŠETAKA?!

‘Uprava krije situaciju s koronom, policajci su na rubu snaga, nema lijekova…’ Zatvorenik iz zagrebačkog Remetinca napisao pismo…

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministarstvo pravosuđa je odgovorilo kako je točno da je na covid pozitivno sedam zatvorenika

“Ovim se putem obraćam iz zatvora Remetinec, gdje je stanje kaotično, gdje zatvor skriva činjenice o covidu-19, gdje su ispražnjene dvije sobe na prvom odjelu, na osmom odjelu jedna soba, na karanteni jedna soba itd. Komandira je sve manje, na šetnju nas znaju pustiti obje strane, po 30, 50 ljudi, gdje moramo s maskama na šetnju, ali kad se vraćamo, opet ih moramo staviti.

Ali na šetnji nitko ne nosi masku. Kad nas izvode na pregled u vanjsku bolnicu, ne prolazimo nikakve provjere, npr. mjerenje temperature, trijaže, što nije normalno…”

Tako počinje pismo jednog od zatvorenika koji su u remetinečkom zatvoru, koje je Jutarnjem listu dostavila njegova supruga.

Osim što taj zatvorenik tvrdi da zatvor krije kakva je situacija s koronom, iznosi niz optužbi koje se odnose na odgovorne u zatvoru u Remetincu. Tvrdi i da se u zatvor zaprimaju osobe koje se ne testiraju, ali za to, kaže, ne krivi zdravstveno osoblje u zatvoru. Napisao je i da je u zatvoru sve manje pravosudnih policajaca i da su neki čak povučeni iz mirovine. Žali se i na naplaćivanje poziva obiteljima, kao i na nemogućnost da kontaktiraju upravitelja.

“Pravosudni policajci su na izmaku snaga, nema lijekova, stalno nešto fali i mi zatvorenici postajemo anksiozni od brige za svoje najbliže…”, napisao je.

Ministarstvo pravosuđa je na upit Jutarnjeg lista odgovorilo kako je točno da je u zagrebačkom zatvoru i Centru za dijagnostiku, koji je posebna ustrojstvena jedinica u okviru zatvora, na covid pozitivno sedam zatvorenika. Svi su upućeni u zatvorsku bolnicu.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari