AFERA JANAF

USKOK KOVAČEVIĆU BLOKIRA IMOVINU Ima tri stana, udjele… i plaću kojom ne može financirati luksuzan život

Pixsell

Istražitelji sumnjaju da je ono što Kovačević posjeduje u nesrazmjeru s njegovim prihodima

Predsjedniku Uprave Janafa Draganu Kovačeviću, koji je uhićen pod sumnjom da je uzeo 1,9 milijuna kuna mita, USKOK je, doznaje Telegram, odlučio blokirati gotovo svu imovinu.

A raspolaže s brojnim nekretninama – tri stana u Zagrebu i par garaža, te udjelima u nekoliko firmi što ih je u međuvremenu prenio na odvjetničko društvo. Stanovi su vrijedni oko 5,5 milijuna kuna. Štednje nema.

U imovinskoj kartici nije pak naveden stan u Ban centru, u središtu Zagreba, kojeg su policajci pretražili nekoliko sati nakon što je Kovačević uhićen. Nije isključeno da je u pitanju unajmljena nekretnina. Spominje se i stan u vlasništvu Kovačevićeve supruge, kojeg također nije naveo u imovinskoj kartici.

Kao predsjednik Uprave Janafa ima mjesečnu plaću od 25.700 kuna. Prijavio je još i 50.000 kuna godišnje zarade na predavanjima koja drži. Supruga mu mjesečno zarađuje nešto više od 16.000 kuna. Prema imovinskoj kartici, Kovačević ima i 400.000 eura kredita.

Istražitelji sumnjaju da je dio imovine stekao nezakonito. Za sada mu se izravno na teret stavlja primanje 1,96 milijuna kuna što ih je kao mito navodno dobio od ivanićgradskog poduzetnika Kreše Peteka. Zauzvrat mu je Kovačević, kako tvrdi USKOK, osigurao poslove s Janafom vrijedne 40 milijuna kuna.

Ukoliko sud ocjeni da je doista puno više Kovačevićeve imovine u nesrazmjeru s njegovim primanjima, sve će mu biti blokirano. Kako ju je stjecao dobit će priliku objasniti tek u nastavku postupka, piše Telegram.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari