USKOK traži skidanje imuniteta Kuščeviću: Za malverzacije s nekretninama terete mu ženu i šogora!

Idi na originalni članak
Foto: Pixsell

Sumnjiči ga se za niz djela i USKOK zbog toga ima pune ruke posla

Oglas

Državno odvjetništvo od Sabora traži, kako doznaje RTL, novo skidanje imuniteta bivšem ministru graditeljstva Lovri Kuščeviću. U zahtjevu za proširenjem istrage uz Kuščevića sumnjiči se i njegov šogor, supruga, te jedan splitski poduzetnik.

Više u VIDEOPRILOGU:

Protiv Kuščevića je USKOK prvu istragu otvorio lani pod sumnjom da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ovog stana.

(VIDEO) KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: Što je Pavelićeva slika na polici veća, a križ oko vrata teži – poštenje je manje

USKOK ga sumnjiči za niz djela o kojima su mediji već pisali, poput afere s Uvalom Gruška, a za svoj načelnički mandat Lovro Kuščević uvijek je ovako odgovarao:

“Ponosan sam na sve što sam napravio u moja tri mandata općinskog načelnika, mog andata vijećnika, ponosna sam na sve što sam napravio u moja tri ministarska mandata.”

HNS-ovac Poropat o Kuščeviću: ‘Ovo nije ni za ostavku ni za smjenu nego za pritvor!’

Lovro Kuščević svoje bogatstvo, kaže, nikad nije skrivao. Svoj recept kako se obogatiti rado je dijelio u medijima počevši od malih nogu kad je brao lavandu.

“Tako da kao student ima svoj biznis i prodaje na štandovima, tako da zahvaljujući dobrim izbornim rezultatima zahvaljujući obrazovanju ima pristojnu plaću načelnika, ima pristojnu plaću ministra, tako da zaposli svoju suprugu”, govorio je Kuščević.

(VIDEO) Lovro Kuščević podnio ostavku! Plenković prihvatio: ‘Shvatili smo da ovo nema smisla’

I dok je na sve to ponosan, pod službenom sumnjom USKOK-a sada mu je i supruga koju sumnjiče da je prenamjenom poljoprivrednog u građevinsko zemljište zaradila novac.

Zbog prenamjene zemljišta i niza malverzacija između ostalog i s vilom koja je upisana kao pašnjak, prvu istragu USKOK je protiv Kuščevića otvorio krajem godine:

“Zašto nije bila upisana? A tko će to sve pratiti, Bogu hvala imam puno nekretnina, zahvaljujući vama sam dao zahtjev da se sve nekretnine upišu u katastar. Bogu hvala, imam toliko nekretnina da ih ne mogu sve pratiti.”

A sad sve te nekretnine USKOK provjerava kako bi se utvrdilo jesu li stečene na zakonit način.

Ivana Ivanda Rožić

Exit mobile version