STANJE KAO NIKADA PRIJE

‘Uskoro se ni slijepo crijevo neće moći hitno operirati’, upozorava zabrinuti ravnatelj hrvatske bolnice!

Foto: Pixsell

U COVID bolnici u nedjelju je ustrojena nova jedinica intenzivnog liječenja s 14 kreveta

Situacije u hrvatskim bolnicama su sve dramatičnije. U posljednja 24 sata zabilježeno je 3308 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Brojni liječnici izrazili su svoje nezadovoljstvo potezima Vlade i Stožera, a sve više njih kazuje kako je zdravstveni sustav pred slomom.

Nova organizacija

”Na rubu snaga smo i ovdje je pakao. S današnjim danom imamo 410 COVID bolesnika, od toga 70 na respiratoru. No od subote imamo i novu organizaciju, s osobljem i uređajima iz svih drugih zagrebačkih bolnica, što se nikada u povijesti nije dogodilo, čak ni u ratnim okolnostima”, izjavio je ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić za 24sata.

U COVID bolnici u nedjelju je ustrojena nova jedinica intenzivnog liječenja s 14 kreveta. Liječnici, sestre, kao i nužni uređaji pristigli su iz KB Sveti Duh, KB Merkur i Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj.

U KB Dubrava je sada ukupno šest intenzivnih jedinica za COVID pacijente. Tri drži KB Dubrava sa svojim kapacitetima i ljudstvom, jednu KBC Rebro, jednu KBC Sestre milosrdnice i jednu Sveti Duh, Merkur i Klaićeva zajedno.

U KB Dubrava trenutno je slobodno još 15 respiratora, a ravnatelj procjenjuje da će i slobodni respiratori s obzirom na jako loše brojke biti popunjeni unutar sljedeća dva do tri dana.

”S obzirom na to da je određeni broj djelatnika preusmjeren kod nas, druge bolnice morat će reducirati ostale djelatnosti. Ljudi moraju shvatiti da zadrži li epidemija ovakav tempo, više se ni slijepo crijevo neće moći hitno operirati”, kazao je Lukšić.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari