USKRSNI BLAGDANI ZAVRŠAVAJU GUŽVAMA U PROMETU: Početkom turističke sezone i u Hrvatskoj se uvode vinjete?

Čim je preuzeo dužnost ministar prometa, otkrio je da je pobornik vinjeta, no sada je malo povukao kočnicu. Jer, još se nije počela raditi ni studija o vinjetama

Bi li vinjete ubrzale protočnost na hrvatskim cestama? Mnogi tvrde da bi ubrzale protočnost kad se ne bi naplaćivalo po dionici. I Vlada RH pokušava dobiti odgovor na to pitanje. U tijeku je jedna ‘studija’ koja bi trebala definirati hoćemo li uvesti vinjete ili ne.

Nakon odmora gastarbajterima nije previše smetala gužva na hrvatskim cestama. Ipak, svi su složni – uz vinjete, moglo bi i bez nje.

“Oni koji često koriste autocestu će sigurno pozdraviti vinjete jer će im olakšati, ali opet činjenica je da će neke ceste koje sad nisu pod naplatom će biti pod naplatom u sustavu vinjeta, pa će bit one kojima to neće odgovarati”, rekao je Marko Ševrović s Prometnog fakulteta u Zagrebu.

Čim je preuzeo dužnost ministar prometa, otkrio je da je pobornik vinjeta, no sada je malo povukao kočnicu. Jer, još se nije počela raditi ni studija o vinjetama.

“U ovom trenutku smo mi pred ugovoarenjm takve jedne studije, tako da ja očekujem u ovoj 2016. odgovor na to pitanje. Ja sam za svako poboljšanje u samom sustavu”, rekao je ministar prometa Oleg Butković.

Naplatom cestarine država uprihodi 250 milijuna eura na godinu, Slovenci s upola manje kilometara autocesta, od vinjeta zarade 300 milijuna eura.
Ivan Skorin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari