IZNENAĐENI?

Usporedba cijene smještaja u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i BiH: Pogledajte gdje je najskuplje, a gdje najjeftinije

Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Usporedba cijena se odnosi na šest noćenja za dvije odrasle osobe u razdoblju od 7. do 13.kolovoza

Posljednjih tjedana ne prestaju kritike na račun cijena na Jadranu, piše Net.hr i dodaje kako se žale gosti ali i domaći. Skup je, kažu, smještaj, pa mnogi apartmani i mještajni kapaciteti zjape prazni. Skupa je hrana, skup je sladoled….

Govori se da bi nas sve to u konačnici moglo stajati dobre turističke sezone. Turisti bi, nastavimo li s ovakvim napumpavanjem cijena, iduće godine mogli odabrati neku drugu zemlju za svoj godišnji odmor, piše Net.hr.

Usporedba cijena

Neke od tih zemalja koje bi mogle profitirati su zemlje u našem okruženju. Stoga je Net.hr odlučio uporediti cijene smještaja u Rovinju (Hrvatska), Portorožu (Slovenija), Tivtu (Crna Gora) i Neumu (Bosna i Hercegovina).

Usporedba cijena se odnosi na šest noćenja za dvije odrasle osobe u razdoblju od 7. do 13.kolovoza

Najjeftiniji smještaj koji se na Bookingu nudi u to vrijeme u Rovinju su sobe s balkonom i kupaonicom. Za to ćete izdvojiti 672 eura. Objekt se nalazi kilometar od centra grada te 1.2 kilometra od najbliže plaže. Najjeftiniji hotel koji se tada nudi kategoriziran je s četiri zvjezdice s uključenim doručkom u istom periodu koštat će vas 1666 eura, na doduše veoma dobroj lokaciji – 150 metara od centra grada i 250 metara od plaže.

Slovenija jeftinija od Hrvatske

Najjeftiniji apartman koji ćete u tom periodu naći u Portorožu koštat će vas 597 eura. Riječ je o kompletnom apartmanu s kuhinjom koji je smješten 3 kilometra od centra grada te 1.8 kilometara od najbliže plaže.

No, zato biste mogli puno povoljnije proći s hotelom. Hotel s tri zvjezdice i uključenim doručkom koji se nalazi kilometar od centra i 450 metara od plaže u Portorožu će vas koštati 949 eura za dvije osobe.

Jeftinije od Hrvatske, ali i Slovenije, proći ćete u crnogorskom Tivtu. Tamo se najjeftiniji smještaj za šest noćenja nudi već od 245 eura. Riječ je, doduše, o najobičnijoj sobi s dva kreveta i kupaonicom, no opet je puno jeftinije od primjerice istog smještaja u Rovinju.

Što se hotela tiče, najjeftiniji kategoriziran s tri zvjezdice s uključenim doručkom na samoj plaži platit ćete 632 eura za dvije osobe.

Neum skuplji od Tivta

Jedna od hit lokacija u posljednje vrijeme i za Hrvate je Neum u Bosni i Hercegovini. Zanimljivo, ovo hit mjesto skuplje je nego Tivat.

Najjeftiniji privatni smještaj tamo ćete platiti 330 eura, no dobra je stvar što se nalaze relativno blizu mora. Najjeftiniji hotel u Neumu s tri zvjezdice i doručkom koštat će vas 608 eura za šest noći, a dobra je stvar što se hotel nalazi na samoj plaži.

Dakle, kako stvari stoje, izgleda da ćete najskuplji odmnor platiti upravo kod nas u Hrvatskoj, dok biste u drugim zemljama mogli znatno uštedjeti, donosi Net.hr.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari