NIŠTA OD LJETOVANJA?

USUSRET SEZONI! Česi se raspisali o vrtoglavim cijenama u Hrvatskoj; Malo je reći da su neugodno iznenađeni!

Češki portal Novinky komentirao je prosječne cijene u Hrvatskoj. Neugodno su iznenađeni, piše Net.hr.

Hrvatska je i dalje najpopularnije ljetno turističko odredište za stanovnike Češke. No, zbog poskupljenja koje raste iz godine u godinu, pitanje je koliko će Čeha izabrati Hrvatsku kao destinaciju za odmor.

Češki portal Novinky komentirao je prosječne cijene u Hrvatskoj, koje je objavio portal Cruisecroatia.com.

Hotel s četiri ili pet zvjezdica stoji u prosjeku 200 do 350 eura po osobi na noć. U visokokvalitetnom hotelu srednje klase – oko 150 eura, a u Airbnbu i privatnim apartmanima, prema serveru, smještaj u Dubrovniku ili Splitu stajat će u prosjeku 100 eura po osobi po noći ove sezone.

U restoranima s četiri i pet zvjezdica u najpopularnijim hrvatskim turističkim odredištima, poput već spomenutog Dubrovnika, Splita ili Hvara, jedna večera u dva slijeda bez pića i napojnice koštat će u prosjeku oko 80 eura, u restoranu srednje kategorije (tri zvjezdice) koštat će oko 50 eura.

Večera u tipičnom restoranu brze hrane košta osam do deset eura. Kuglica sladoleda u restoranu ili kafiću stoji četiri do pet eura.

Ali sve je to bez pića, pa na cijenu obroka treba dodati u prosjeku pet eura za pola litre domaćeg točenog piva ili trećinu uvoznog. Boca vina srednje kvalitete tada će koštati prosječno 35 eura. Trećina mineralne vode košta oko četiri eura u restoranu. Za isti novac možete kupiti, primjerice, cappuccino u kafiću, a cijena miješanog alkoholnog pića ili koktela prema poslužitelju trebala bi biti oko deset eura.

I čitatelji Net.hr-a neprestano šalju bizarne cijene kave i kuglice sladoleda koje plaćaju na hrvatskoj obali.

Pripremite se da ćete na pojedinim mjestima platiti kuglicu sladoleda 3,5 eura ili nekadašnjih 26 kuna. Također, kavu ćete platiti oko 6 eura, što bi u kunama bilo 45,2 kn, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari