UVJEREN U POBJEDU I OŠTAR PREMA HDZ-u Komadina: ‘Ja nisam taj koji je odbio sučeljavanje’

Idi na originalni članak

Zadnji je tjedan kampanje u SDP-u, a prije unutarstranačkih izbora kandidati se predstavljaju u Zagrebu

Oglas

Zadnji je tjedan kampanje u SDP-u, a prije unutarstranačkih izbora kandidati se predstavljaju u Zagrebu. Večeras je u Tvornici kulture predstavljanje Zlatka Komadine, s kojim smo razgovarali u RTL-u Danas.

Zašto nije došlo do sučeljavanja s Milanovićem?

“Ne znam zašto je stožer Zorana Milanovića odbio sva sučeljavanja pred članovima SDP-a. Nudili smo četiri sučeljavanja u četiri velika grada i pred Forumom mladih, žena i seniora uz izravan TV streaming. Zašto je odbijao izaći pred članstvo. Čak smo jučer prihvatili jednu televiziju, ali i to su odbili”.

Dakle, tvrdite da je on odbio, a ne Vi?

“Naravno”.

Zašto mislite da ćete bolje voditi stranku od Milanovića?

“Zato što sam pobijedio na svim izborima na koja sam dosad izlazio. Vodit ću SDP u pobjedu na prvim parlamentarnim izborima protiv HDZ-a, ali prije svega na lokalnim izborima. Naš cilj su naša četiri najveća grada, da se socijaldemokracija vrati na mjesto koje joj pripada. Znam okupljati, znam stvoriti slobodnomisleći potencijal u SDP-u, znam okupiti stranke ljevice. I znamo se suprotstaviti rigidnom neofašizmu i ksenofobije”.

Amela Čilić

OŠTRO O HDZ-u: ‘Treba demontirati rigidnu i neofašističku desnicu kojom se plaše Hrvati’

Glavna poruka s kojom je kandidat za šefa SDP-a Zlatko Komadina u Zagrebu održao završni predizborni skup uoči izbora 2. travnja bila je: “Imamo dva kandidata za predsjednika SDP-a. Ali ne smijemo imati dva SDP-a”. Pred punom dvoranom Tvornice kulture poručio je i kako se SDP u najbržem roku treba vratiti na vlast, pa čak i kroz razgovore s Mostom.

“Čuli ste Karamarka koji prijeti vlastitim koalicijskim partnerima i premijeru, on koristi govor prijetnje. Takvu stranku treba vratiti tamo gdje joj je i mjesto, u oporbu, a mi se moramo vratiti u poziciju. Pritom moramo okupiti cijeli lijevi spektar oko sebe, moramo vratiti protestne glasove koje smo izgubili, ali i poslati ponudu za razgovor Mostu”.

“Najpoštenije bi bilo da se mandat vrati građanima u ovoj situaciji, ali u politici nikad ne reci nikad, rekao je Komadina koji je time jasno kazao da misli da bi s Mostom SDP možda mogao pokušati formirati većinu u Saboru. Pohvalno je govorio i o Boži Petrovu, rekavši da će se s njim čuti. “Oni ne trebaju pristajati na manipulacije i prijetnje od strane HDZ-a”, rekao je.

Vrlo oštro je govorio o Karamarkovom HDZ-u, rekavši da treba demontirati rigidnu i neofašističku desnicu kojom se plaše građani Hrvatske.

Rekao je i što će učiniti prvog radnog dana nakon što postane predsjednik SDP-a: “Odmah od ponedjeljka krećemo na posao, stvoriti platformu kako pobijediti na lokalnim izborima u Zagrebu i drugdje. A potom ćemo otvoriti razgovore sa strankama lijevog spektra, jer moramo ojačati naš koalicijski potencijal”.

 

Exit mobile version