UVJETI Troje zastupnika otkrilo: ovo su bili zahtjevi HDZ-u za naš glas u Saboru

Idi na originalni članak

Isplata zaostalih mirovina pripadnicima HVO-a, zamrzavanje vlasničkih udjela Ivice Todorića dok traje postupak izvanredne uprave u okviru lex Agrokora, zakon koji će poništiti kredite koje su građani dizali u kreditnim zadrugama bez licencija neki su od zahtjeva

Oglas

Trojica saborskih zastupnika Željko Glasnović, Željko Lacković i Marin Škibola iznijela su jasne zahtjeve za svoju podršku Mariću i Jandrokoviću.

Isplata zaostalih mirovina pripadnicima HVO-a, novi Zakon o braniteljima, zamrzavanje imovine Agrokora i vlasničkih udjela Ivice Todorića dok traje postupak izvanredne uprave u okviru lex Agrokora, te zakon koji će poništiti kredite koje su građani dizali u kreditnim zadrugama bez licencija bili su zahtjevi nezavisnih saborskih zastupnika s kojom su uvjetovali potporu novoj saborskoj većini i Gordanu Jandroviću, piše Jutarnji list.

Glasnović na svom Facebook profilu objavio sporazum koji je potpisao s premijerom Andrejem Plenkovićem, ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom i državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih poslova Zdravkom Bušić.

Glasnović na Facebooku objavio uvjete pod kojima podržava HDZ-ovu većinu

Lacković je tražio da se kroz lex Agrokor provuče odredba da se dok traje postupak izvanredne uprave blokira imovina koncerna, te da se zamrzne i vlasnički udjel Ivice Todorića. U slučaju da njegov zahtjev ne podrže, on neće podržati nove Plenkovićeve ministre.

“Ako ne postanem župan, iako očekujem to, i ostanem zastupnik u Saboru, a ne dobijem jamstva da će se zamrznuti imovina Agrokora i vlasnički udjeli Ivice Todorića, neću podržati nove ministre”, poručio je Lacković, koji je spreman i objaviti svoj dopis javno kako bi svi vidjeli koji su bili njegovi motivi da digne ruku za Marića i Jandrokovića.

Zastupnik Marin Škibola koji tvrdi da neće podržati nove ministre, tehničku podršku Jandrokoviću uvjetovao je usvajanjem njegova Zakona o ništetnosti ugovora o kreditu s međunarodnim obilježjem sklopljenih u RH.

“Prilikom pregovora, premijer je tražio da podržim Marića i Jandrokovića. Rekao sam mu da ne mogu glasati za Marića, a za Jandrokovića mogu ako mi daju jamstva da će se moj zakon, koji sam prije dva tjedna uputio u hitnu saborsku proceduru, usvojiti. Premijer je rekao da će dati to ministru financija da malo pogleda, i nakon tri do četiri sata zvali su me i rekli da je to njima prihvatljivo i da će zakon biti usvojen do 1. srpnja”, ispričao je Škibola, piše Jutarnji list.

Vijesti.hr

Exit mobile version