UVJETI Troje zastupnika otkrilo: ovo su bili zahtjevi HDZ-u za naš glas u Saboru

Isplata zaostalih mirovina pripadnicima HVO-a, zamrzavanje vlasničkih udjela Ivice Todorića dok traje postupak izvanredne uprave u okviru lex Agrokora, zakon koji će poništiti kredite koje su građani dizali u kreditnim zadrugama bez licencija neki su od zahtjeva

Trojica saborskih zastupnika Željko Glasnović, Željko Lacković i Marin Škibola iznijela su jasne zahtjeve za svoju podršku Mariću i Jandrokoviću.

Isplata zaostalih mirovina pripadnicima HVO-a, novi Zakon o braniteljima, zamrzavanje imovine Agrokora i vlasničkih udjela Ivice Todorića dok traje postupak izvanredne uprave u okviru lex Agrokora, te zakon koji će poništiti kredite koje su građani dizali u kreditnim zadrugama bez licencija bili su zahtjevi nezavisnih saborskih zastupnika s kojom su uvjetovali potporu novoj saborskoj većini i Gordanu Jandroviću, piše Jutarnji list.

Glasnović na svom Facebook profilu objavio sporazum koji je potpisao s premijerom Andrejem Plenkovićem, ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom i državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih poslova Zdravkom Bušić.

Glasnović na Facebooku objavio uvjete pod kojima podržava HDZ-ovu većinu

Lacković je tražio da se kroz lex Agrokor provuče odredba da se dok traje postupak izvanredne uprave blokira imovina koncerna, te da se zamrzne i vlasnički udjel Ivice Todorića. U slučaju da njegov zahtjev ne podrže, on neće podržati nove Plenkovićeve ministre.

“Ako ne postanem župan, iako očekujem to, i ostanem zastupnik u Saboru, a ne dobijem jamstva da će se zamrznuti imovina Agrokora i vlasnički udjeli Ivice Todorića, neću podržati nove ministre”, poručio je Lacković, koji je spreman i objaviti svoj dopis javno kako bi svi vidjeli koji su bili njegovi motivi da digne ruku za Marića i Jandrokovića.

Zastupnik Marin Škibola koji tvrdi da neće podržati nove ministre, tehničku podršku Jandrokoviću uvjetovao je usvajanjem njegova Zakona o ništetnosti ugovora o kreditu s međunarodnim obilježjem sklopljenih u RH.

“Prilikom pregovora, premijer je tražio da podržim Marića i Jandrokovića. Rekao sam mu da ne mogu glasati za Marića, a za Jandrokovića mogu ako mi daju jamstva da će se moj zakon, koji sam prije dva tjedna uputio u hitnu saborsku proceduru, usvojiti. Premijer je rekao da će dati to ministru financija da malo pogleda, i nakon tri do četiri sata zvali su me i rekli da je to njima prihvatljivo i da će zakon biti usvojen do 1. srpnja”, ispričao je Škibola, piše Jutarnji list.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari