U NJEMAČKOJ VEĆ OD DANAS

UZ KRUH I MLIJEKO – TEST NA KORONU: Prodavat će ih u trgovinama poput DM-a i Lidla, a poznata je i cijena

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Njemačka: Radi se o antigenskom testu, što znači da na površini koronavirusa otkriva protein, dok primjerice PCR test traži genetski materijal virusa

Kućni testovi za koronavirus od subote moći će se pronaći u njemačkim trgovačkim lancima Aldi Nord i Aldi Süd. Prema pisanju Fenix magazina, kupci će moći kupiti odjednom samo jedno pakiranje ne bi li se izbjeglo gomilanje te kako bi što veći broj ljudi mogao imati koristi od testova.

U paket je uključeno pet testova za bris nosa, što košta oko 25 eura po pakiranju. Kućni testovi na koronu prodavat će se i u drogerijama i ostalim supermarketima. Od 9. ožujka proizvod će se moći pronaći u drogerijama DM i Rossmann.

Radi se o antigenskom testu, što znači da na površini koronavirusa otkriva protein, dok primjerice PCR test traži genetski materijal virusa. Već neko vrijeme su brzi testovi na koronu dostupni u Njemačkoj i nekim drugim državama te se mogu kupiti u ljekarnama. Ono što je potrebno jest doplata i liječnički recept.

Test na koronu u Lidlu

Širom Njemačke su trgovine poput Lidla, Rewe i Edeka, najavili da će prodavati testove na koronu, piše Fenix magazin.

 

Njemački Savezni institut za lijekove i medicinske uređaje je krajem veljače prvi put dao posebna odobrenja za samotestiranje na koronavirus. Uzorci se za sva tri proizvoda uzimaju brisom prednjeg dijela nosa.

Takav test je za uporabu u SAD-u odobren u prosincu, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari