UZ POVLASTICE BRŽE DO SKIJALIŠTA: Željko Reiner pod policijskom pratnjom zaobišao gužvu na Bregani

Idi na originalni članak

Automobil i kombi su pod policijskom pratnjom zaobišli dugu kolonu na graničnom prijelazu Bregana, u kojoj skijaši čekaju i više od sat vremena

Oglas

Na graničnom prijelazu Bregana je nastala prava gužva zbog većeg broja građana koji idu na skijanje u inozemstvo.

Iako brojni skijaši čekaju u koloni najmanje sat vremena, jedan Chrysler s krovnim koferom i VW kombi zagrebačkih registracija su u ekspresnom roku prešli granicu. Pod policijskom pratnjom, zaobišli su gužvu na graničnom prijelazu Bregana i nastavili dalje.

Vrlo brzo saznalo se da je u automobilu sa nekoliko članova obitelji bio predsjednik Hrvatskog sabora dr. Željko Reiner iz HDZ-a koji funkcijom predsjednika Sabora spada u prvu kategoriju štićenih osoba i samim time uvijek mora imati pratnju.

Sve je potvrdio i sam Reiner u telefonskom razgovoru s novinarima RTL-a. “Vozio sam se u svom vlastitom autu, vozila me supruga. Ako netko pokušava od toga bilo što napraviti, onda se očito malo zeznuo”, rekao je Reiner za RTL.

Stigle su i prve reakcije: Tomislav Panenić iz MOST-a, stranke koja je kao partner HDZ-a prije nekoliko dana glasala za Reinera kao novog predsjednika Sabora, za portal Index je izjavio:

“To je neprimjereno trenutku u državi, u suprotnosti je sa svim onim za što se zalažemo. Ne znam koja su mu prava omogućena, pa ne bih ulazio u tehnička pitanja”, rekao je Tomislav Panenić iz MOST-a.

Novinar RTL-a, Zoran Šprajc na svom fb profilu događaj je popratio komentarom: ‘Hrvatska državna rotirka za hrvatsko državno skijanje’, aludirajući time na jednu od prvih inicijativa novog predsjednika Sabora kojom bi ime Sabora promijenio Hrvatski državni Sabor.

Exit mobile version