STRAH OD KORONE

UŽAS! U Australiji pobili psiće u skloništu kako bi spriječili širenje zaraze koronom među volonterima!

Foto: Unsplash

Australsko lokalno vijeće naredilo je ubojstvo petnaest pasa iz skloništa za životinje, uključujući 10 štenaca, kako bi se, prema njihovom tumačenju, spriječilo širenje koronavirusa u zajednici.

Vijeće Bourke Shire u Novom Južnom Walesu ubilo je pse u utočištu kako se dobrovoljci koji tamo rade prilikom njihova prijevoza ne bi zarazili i širili covid-19.

“Vijeće je odlučilo poduzeti ovu mjeru kako bi zaštitilo svoje zaposlenike i zajednicu, uključujući ranjivu populaciju Aboridžina, od rizika širenja covida-19”, poručili su iz Ureda za lokalnu upravu, a prenosi Sky News.

Ubili 10 štenaca

Glasnogovornik je rekao da dužnosnici istražuju jesu li ovim postupkom prekršili neke zakone o okrutnosti prema životinjama. Kada je krenula likvidacija pasa, u skloništu se nalazilo pet pasa, a jedan od njih je imao 10 štenaca.

Vlasti su priopćile kako je osoblje bilo zabrinuto za dobrobit životinja zbog prenapučenosti skloništa i zbog dva psa koji su napali jednog drugog u utočištu.

VIDEO DANA:

Vijeće Bourke Shire kazalo je za ABC News da su psi eutanazirani jer se sklonište nalazi u drugom području lokalne uprave te su se zabrinuli oko dolaska drugih ljudi u zajednicu Bourke, prenosi Index.

“Duboko smo uznemireni i potpuno zgroženi ovim bezosjećajnim ubijanjem pasa”

Lisa Ryan, voditeljica regionalne organizacije Animal Liberation, pozvala je na hitnu istragu.

“Duboko smo uznemireni i potpuno zgroženi ovim bezosjećajnim ubijanjem pasa i potpuno odbacujemo neprihvatljiva opravdanja vijeća da su ova ubojstva dio plana za suzbijanje širenja covida-19”, rekla je.

U Australiji je nedavno zabilježen porast slučajeva zaraze, zbog čega je najveći grad Sydney odlučio produžiti karantenu do rujna te uveo stroža ograničenja, poput policijskog sata i obaveznog nošenja maski na otvorenom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari