PRISJEO IM RUČAK

[UZMEMIRUJUĆE SNIMKE] Obitelj u poznatoj bombonijeri pronašla crve!

Idi na originalni članak

Trgovački centar u kojem je bombonijera kupljena, bez komentara. Državni inspektorat potvrđuje da su ondje bili u nadzoru

Oglas

Nedjeljni ručak prisjeo je jednoj obitelji u Koprivnici. Za desert su otvorili pakiranje poznatog slatkiša, no uslijedio je šok. U omotu su uz čokoladu uočili crve, piše Danas.hr.

Nakon što su ih pronašli u jednoj pralini, šokirana obitelj iz Koprivnice otvorila ih je još nekoliko. Crvi su bili u svakoj!

Zgranuta Koprivničanka svoju je priču podijelila na platformi Halo inspektore, pred kamere nije htjela. “To neugodno iskustvo ostavilo je šok ne samo na nju nego i cijelu obitelj. Tim prije što je to zapravo trebao biti desert pa onda normalno da ljudi tako reagiraju i nisu baš sretni kad otkriju crve koje nisu kupili niti željeli u svom proizvodu”, ispričao je Josip Kelmen, savjetnik potrošačke udruge Halo inspektore.

Trgovački centar u kojem je bombonijera kupljena, bez komentara.

Državni inspektorat potvrđuje da su ondje bili u nadzoru: “Provjerom sanitarne inspekcije nisu utvrđene nepravilnosti tj. možebitni nametnici. Inspekcijski nadzor Sanitarne inspekcije nadalje se nastavlja u proizvodnom pogonu nadležnog poslovnog subjekta.”

‘Drastičan slučaj’

Iz Kraša, pak, smatraju da je problem u lošem skladištenju: “Naši su proizvodi osjetljivi na uvjete čuvanja i skladištenja na koje mi kao proizvođač, nažalost, ne možemo utjecati u cijelom opskrbnom lancu. Pri dugotrajnom skladištenju u neadekvatnim uvjetima, može doći do onečišćenja i narušavanja kvalitete proizvoda.”

Bombonijera je završila u smeću, no ovakve ili slične priče – u posljednje vrijeme nisu rijetkost. “Jednom sam našla špagu u čokoladi!”, kaže Paola iz Zagreba.

Iz potrošačke udruge smatraju da se ovakvi slučajevi ne smiju zanemarivati. “Do ovakvih slučajeva, drastičnih slučajeva u kojima dolazi do kontaminacije samih proizvoda svakako treba obavijestiti i Državni inspektorat koji onda treba poduzeti pojedine zakonom propisane radnje”, govori Kelmen.

Kako su crvi završili u čokoladici, i dalje se utvrđuje. Gospođa iz Koprivnice može privatno tužiti proizvođača ili trgovca, a može dobiti i povrat novca, ako je sačuvala račun, piše Danas.hr.

Exit mobile version