HOROR U IRKUTSKU

Uznemirujuća snimka iz Rusije: Upao s puškom u ured za regrutaciju i počeo pucati

Twitter Screenshot

Prva ruska vojna mobilizacija nakon Drugog svjetskog rata, koju je Putin najavio u srijedu, izazvala je prosvjede u desecima gradova diljem zemlje. Čini se da je gnjev javnosti posebno jak u siromašnim regijama s etničkim manjinama poput Dagestana, većinski muslimanske regije koja se nalazi na obalama Kaspijskog jezera u planinskom sjevernom Kavkazu.

Deseci videozapisa objavljenih na društvenim mrežama prikazuju sukobe s policijom u glavnom gradu regije Mahačkali u nedjelju dok su prosvjednici uzvikivali “ne ratu”.

A sada se pojavio i jedan dosta uznemirujući video. Naime, neovisni ruski medij MediaZona, javlja kako je u mjestu Ust-Ilimsku, u regiji Irkutsk, jedan mladić s puškom upao u vojni ured za regrutaciju, a društvenim mrežama proširila se snimka napada.

Taiga.info navodi kako u napadu ima ranjenih te da je među njima i šef ureda za regrutaciju. Napadač se, inače, na snimci identificirao kao 25-godišnji Zinin Ruslan, stanovnik Ust-Ilimska, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari