RTL-OVE KAMERE SNIMILE ZATVOR U KOJEM SE NALAZE HRVATI

Video | Uznemirujuće snimke iz zambijskog zatvora: Jede se s poda, a štakori, žohari, muhe i komarci su posvuda

Četiri hrvatska para uhićena su u Zambiji prije više od mjesec dana pod sumnjom za trgovinu djecom te i dalje ostaju u pritvoru

Kako javlja RTL Danas, i dalje ostaju u pritvoru. Na pitanje zna li se do kada bi Hrvati mogli ostati iza rešetaka reporterka koja je već danima u Zambiji odgovara: “Prema nekim informacijama sutra bi trebali izaći iz zambijskog pritvora, no ovdje ništa više nije niti sigurno niti definitivno. Danas sam razgovarala s jednim aktivistom za ljudska prava koji je uvjeren u potpuno suprotnu priču. Uvjeren je u to da oni neće izaći niti sutra niti tako skoro već da ćemo eventualno vidjeti što će se dogoditi u ponedjeljak na suđenju. Ono što je sigurno je da od zambijskih vlasti nema nikakve službene informacije”.

Stravični uvjeti

Zatvori su pretrpani, a s jednim od hrvatskih parova u ćeliji je još najmanje 30 zatvorenika. Sanitarni uvjeti su stravični, topla voda je rijetkost, a štakori, žohari, muhe i komarci su posvuda. Spava se na podu ili zajedničkom madracu s dekom. Zatvorska prehrana vrlo je ograničena.

Jede se s poda, a obroci se sastoje od kukuruznog brašna, graha i male ribe. RTL-ove kamere snimile su i zatvorsku kuhinju te kako izgleda priprema hrane. Zatvorske trgovine kod njih ne postoje. Zambija je jedna od zemalja u kojoj postoji smrtna kazna, osuda na doživotni zatvor, ali i na prisilni rad, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja
Views Views