(UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ) Monstrum petardom na okrutan način ubio psića Kiru

Kirina četverodnevna agonija samo je jedna u nizu mnogobrojnih posljedica bacanja petardi

Nepoznati počinitelj iz okolice Osijeka nanio je smrtonosne ozljede psu Kiri dva dana prije kraja prošle godine, po svemu sudeći, umetnuvši mu u analni otvor petardu. Kiro se mučio danima, borio se da ostane na životu. Unatoč njegovoj velikoj volji za životom i trudu veterinara podlegao je stravičnim ozljedama.

Kiro je uginuo u Osijeku, a za monstumom intenzivno tragaju policija i mještani. Kirina četverodnevna agonija samo je jedna u nizu mnogobrojnih posljedica upotrebe eksplozivnih sredstava F2 i F3 kategorije, bilo da su uzrokovane opasnom, pa i smrtonosnom bukom, bilo da su posljedica iživljavanja nad nedužnim životinjama kao sad, u slučaju malenog Kire i prije nekoliko godina, u slučaju psa Mede kojemu je bačena petarda raznijela njušku.

Prijatelji životinja mole građane da prijavljuju sve slučajeve mučenja, zlostavljanja i zanemarivanja životinja. Ovaj jezivi slučaj podliježe Kaznenom zakonu i počinitelju prijeti godinu dana zatvora te je svaka informacija bitna.

Bacite keksić umjesto petarde: Psi zbog pucnjave pirotehnike mogu doživjeti zastoj srca!

S obzirom na to da se petarde u Hrvatskoj upravo zbog zakonske dozvole i silne reklame prodaju u desecima tona nije čudno što neodgovorni pojedinci bez savjesti osmišljavaju na koje će sve izopačene načine upotrijebiti svojih stotinu petardi. Tako im, na žalost na pamet dolaze i ovakve bolesne, okrutne ideje.

Za mnoge životinje koje su stradale od infarkta izazvanog petardama ili su prestravljene bukom poginule pod kotačima automobila nema zakonske zaštite. Prijatelji životinja tvrde da zaštita ljudi i životinja leži upravo u vraćanju zakonske zabrane uporabe petardi.

Naime, udruga Prijatelji životinja uz podršku brojnih državnih i lokalnih institucija, drugih udruga i velike većine građana traži da petarde, odnosno eksplozivna sredstva F2 i F3 kategorije budu zabranjena i od 27. 12. do 1. 1. kao što su opravdano zabranjena tijekom godine, odnosno, da se zakonska odredba vrati u stanje prije očitog pogodovanja profitu uvoznika pirotehnike, a na štetu općeg dobra.

Prijatelji životinja se pitaju koliko je još ljudskih i životinjskih patnji i žrtava potrebno da se na prvo mjesto stavi javni interes i sigurnost? Nadaju se da ovako strašne fotografije kao i fotografije izgubljenih dječjih prstiju i očiju više nećemo gledati.

Peticija za zabranu petardi još se potpisuje na www.prijatelji-zivotinja.hr, a Prijatelji životinja vjeruju da će Ministarstvo unutarnjih poslova svoju izrečenu podršku pokazati što hitnijom izmjenom Zakona o eksplozivnim tvarima i konkretnom zakonskom zaštitom.
Vijesti.hr
Foto: Prijatelji životinja

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari