NIŠTA OD BIJELOG BOŽIĆA?

Vakula otkrio kakvo nas vrijeme čeka u božićnom tjednu: ”Svi se nadaju snijegu…”

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

Početkom ovoga tjedna možemo očekivati daljnji porast tlaka i stabilizaciju atmosfere, ali od utorka i povremeni dotok malo vlažnijeg zraka, javlja Zoran Vakula u svojoj prognozi za HRT

No, već od utorka opet u mnogim krajevima oblačnije, po nizinama i maglovitije, uz mogućnost mjestimične rosulje i slabe kiše, ali znatno rjeđe i u manjim količinama nego u ovome tjednu. Štoviše, unatoč povremenim oblacima, na Jadranu i u gorju, te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije veći dio tjedna prevladavat će sunčano i iznadprosječno toplo.

Ni po sjevernijim nizinama neće biti hladnije nego što je uobičajeno za sredinu prosinca, iako će sunčanog vremena biti malo, većinom čak vjerojatno i nimalo.

I ove godine “božićna” ciklona?!

Sudeći prema trenutačno najvjerojatnijim prognozama za sljedeće tjedne – velike hladnoće neće biti ni u nastavku godine, a ni početkom sljedeće, pri čemu je veća vjerojatnost za ponovno više oborina u “božićnom” tjednu, što znači da ni ove godine neće “razočarati” “božićna” ciklona.

A hoće li razočarati ovogodišnja “Lucijina brojanica” možete pozorno pratiti i zapisivati sljedećih 12 dana – te provjeravati u sljedećim mjesecima…

Početkom novoga tjedna stabilno, ali…

Do sredine idućeg tjedna u unutrašnjosti stabilno – što znači da će biti niskih oblaka i magle, ali i sunčanih razdoblja, osobito u višem gorju. Vjetar uglavnom slab. Jutra će biti hladna, mjestimice sa slabim mrazom, a dnevna temperatura bez veće promjene.

Na Jadranu idućih dana barem djelomice sunčano i uglavnom suho. U utorak i srijedu vjetar uglavnom slab zapadni i sjeverozapadni. Temperatura zraka bez veće promjene, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari