OTKRILA JE U BLOGU

Vedrana Rudan se cijepila u Beogradu: ”Hrvatska sjedi na guzici i čeka milost svojih gospodara!”

Idi na originalni članak
Foto: Pixell

Hrvatska književnica Vedrana Rudan (71) na svom je blogu u tekstu “Evropljanka u Beogradu” otkrila da se protiv koronavirusa cijepila kineskim cjepivom Sinopharm u Beogradu.

Oglas

Vedrana je pojasnila kako u Srbiji pravo na cjepivo imaju stariji ljudi, liječnici, vojska, policija, novinari i umjetnici. Nju je nazvala prijateljica te joj kazala da kao umjetnica, kojoj se igra predstava u Beogradu i autorica mnogih knjiga objavljenih u Srbiji, ima pravo na cjepivo protiv koronavirusa.

Vedrana i njen suprug testirali su se te, kada su dobili negativan rezultat, zaputili su se na cijepljenje u Beograd.

“Može se cijepiti tko god hoće, ljudima preko mobitela javljaju termin i mjesto cijepljenja… Saznali smo da u Srbiji imaju prednost stariji ljudi, liječnici, vojska, policija, novinari i umjetnici. Zašto umjetnici? Zato jer je umjetnost hrana za dušu ili tako nekako. Doduše, rekla nam je onako usput, već je cijepljeno četiristo tisuća ljudi, može se i birati cjepivo. Kinesko, rusko, Pfizer i još neko, zaboravila sam mu ime. Šutjeli smo. Što je ovo? U Srbiji švedski stol krcat cjepiva? Odlučili smo se za Sinopharm, kinesko cjepivo”, napisala je Vedrana.

“Ovdje u Hrvatskoj se za Srbiju kaže da ‘sjedi na nekoliko stolica’, ‘šuruje’ govorim o cjepivu, s Kinezima, Rusima i svima od kojih mogu kupiti cjepivo. Za razliku od Hrvatske koja ne ‘šuruje’ ni s kim. Hrvatska ne sjedi ni na jednoj stolici, Hrvatska sjedi na guzici i ukočena bulji čekajući milost svojih gospodara. Ovih je dana zapanjujuće jasno, uzalud”, istaknula je Vedrana, prenosi Net.hr

 

Exit mobile version