VAŽNA OBAVIJEST BANAKA

Veliki petak neradni je za platni sustav banaka, evo što znači ako nešto plaćate na taj dan

Ilustracija: Riportal - M.L

Sve transakcije na taj dan bit će uredno zaprimljene i bit će namirene na sljedeći radni dan, a to je idući tjedan

Ususret blagdanu Uskrsa iz Hrvatske narodne banke (HNB) poslali su važnu obavijest za sve klijenete banaka. Naime, sve transakcije koje se budu provele u petak, bit će izvršene tek na idući radni tjedan a to je ponedjeljak 1. travnja.

Kako su naveli iz HNB-a, platni sustav TARGET-HR otvoren je za provođenje plaćanja svaki radni dan, što znači da ne radi na Veliki petak, Uskrsni ponedjeljak.

“Platne transakcije zadane na Veliki petak biti će uredno zaprimljene u sustav i biti će namirene na sljedeći TARGET-HR radni dan, tj. s datumom 2. travnja 2024. Napominjemo da navedeno neće imati nikakvog utjecaja na izvršenje plaćanja između računa koji se vode u istoj banci, kao što neće imati utjecaja ni na plaćanja platnim karticama i podizanje gotovine na bankomatima. Dakle, građani će na Veliki petak moći bez problema podizati gotovinu na bankomatima i plaćati platnim karticama”, ističu iz HNB-a

Ujedno, za klijente kojima njihova banka omogućava uslugu instant plaćanja, biti će moguće izvršiti instant plaćanja između računa koji se vode u bankama koje su sudionice platnog sustava EuroNKSInst, koji posluje 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, 365 dana godišnje. Banke sudionice sustava EuroNKSInst jesu: Addiko, BKS Bank AG, Glavna podružnica Hrvatska, Hrvatska poštaska banka, Istarska banka Umag, Partner banka, Privredna banka Zagreb, Zagrebačka banka.

Detaljne informacije o sustavu TARGET-HR su dostupne na mrežnoj stranici Hrvatske narodne banke dostupne na poveznici, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari