VAŽNA OBAVIJEST BANAKA

Veliki petak neradni je za platni sustav banaka, evo što znači ako nešto plaćate na taj dan

Idi na originalni članak
Ilustracija: Riportal - M.L

Sve transakcije na taj dan bit će uredno zaprimljene i bit će namirene na sljedeći radni dan, a to je idući tjedan

Oglas

Ususret blagdanu Uskrsa iz Hrvatske narodne banke (HNB) poslali su važnu obavijest za sve klijenete banaka. Naime, sve transakcije koje se budu provele u petak, bit će izvršene tek na idući radni tjedan a to je ponedjeljak 1. travnja.

Kako su naveli iz HNB-a, platni sustav TARGET-HR otvoren je za provođenje plaćanja svaki radni dan, što znači da ne radi na Veliki petak, Uskrsni ponedjeljak.

“Platne transakcije zadane na Veliki petak biti će uredno zaprimljene u sustav i biti će namirene na sljedeći TARGET-HR radni dan, tj. s datumom 2. travnja 2024. Napominjemo da navedeno neće imati nikakvog utjecaja na izvršenje plaćanja između računa koji se vode u istoj banci, kao što neće imati utjecaja ni na plaćanja platnim karticama i podizanje gotovine na bankomatima. Dakle, građani će na Veliki petak moći bez problema podizati gotovinu na bankomatima i plaćati platnim karticama”, ističu iz HNB-a

Ujedno, za klijente kojima njihova banka omogućava uslugu instant plaćanja, biti će moguće izvršiti instant plaćanja između računa koji se vode u bankama koje su sudionice platnog sustava EuroNKSInst, koji posluje 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, 365 dana godišnje. Banke sudionice sustava EuroNKSInst jesu: Addiko, BKS Bank AG, Glavna podružnica Hrvatska, Hrvatska poštaska banka, Istarska banka Umag, Partner banka, Privredna banka Zagreb, Zagrebačka banka.

Detaljne informacije o sustavu TARGET-HR su dostupne na mrežnoj stranici Hrvatske narodne banke dostupne na poveznici, piše Danas.hr.

Exit mobile version