JEDNA JE I SUPRUGA ŠEFA SDP-A

Veliki skandal: Procurilo u kojoj hrvatskoj bolnici radi deset sestara koje su diplomirale u Kragujevcu

RTL

Licence za rad ima 13 diplomantica kragujevačkog fakulteta i svi imaju nostrificirane diplome koje su preveli sudski tumači i potvrdili javni bilježnicu

Troje liječnika i 13 medicinskih sestara radi u Hrvatskoj s diplomama Sveučilišta u Kragujevcu i svi su dovršili zakonski definiran postupak priznavanja inozemne stručne kvalifikacije.

U Srbiji je uhićen umirovljeni rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević. Navodno ih ima četrdesetak koji su svoj studij počeli u pulskoj podružnici kragujevačkog fakulteta, a za njih 22 diplome su poništene, prenosi Net.hr.

Povezani VIDEO:

Jedna od diplomantica je i žena Peđe Grbina

Licence za rad ima 13 diplomantica kragujevačkog fakulteta i svi imaju nostrificirane diplome koje su preveli sudski tumači i potvrdili javni bilježnicu, doznaje Jutarnji list. Položile su i razlikovne predmete. Deset diplomantica iz Kragujevca radi u OB-u Pula, a jedna od njih je i supruga Peđe Grbina koja radi na KBC-u Zagreb.

Taj studij je provođen bez dopusnice Ministarstva znanosti i obrazovanja i studij je svejedno nastavio normalno s radom. 23. siječnja 2013. godine, nakon provedenog upravnog nadzora, stiglo je rješenje koje je potpisao tadašnji ministar Željko Jovanović, a po kojem je u roku tri mjeseca trebalo obustaviti sve aktivnosti koje su se izvodile bez dopusnice.

Pritvoreni Arsenijević mijenjao sve moguće pozicije

Na taj studij u Puli navodno je bilo upisano 160 studenata koji su svi redom godinu studija plaćali 2000 eura, ali u “kuvertama”, a ne na račun sveučilišta u Kragujevcu. Srpski mediji pišu da je ovih dana tako Sveučilište oštećeno za gotovo milijun eura.

Srpski mediji pišu da je pritvoreni Arsenijević mijenjao sve moguće pozicije i tako vladao kragujevačkim zdravstvom desetak godina. Bio je dekan Medicinskog fakulteta, direktor Kliničkog centra, rektor…

“Rektorova hobotnica je doslovno bila tako razrađen sistem da on nije htio napustiti fotelju ni kada ga je dužnosti htio razriješi tadašnji ministar prosvjete. Još 2018. godine inspekcija Ministarstva prosvjete utvrdila je niz grubih nezakonitosti, a Agencija za borbu protiv korupcije namještanje poslova obitelji”, prenosi Blic.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari