A SUTRA – ROŠTILJ! Evo trikova za bolju vatru, a poznati kuhar otkriva i tajne najboljeg roštilja

Idi na originalni članak

Uglavnom praznik rada većina planira provesti neradno uz roštilj, a Dunja Mazzocco Drvar otkrila je hoće li biti iznenađenja na Praznik rada

Oglas

Uglavnom praznik rada većina planira provesti neradno uz roštilj, a Dunja Mazzocco Drvar otkrila je hoće li biti iznenađenja na Praznik rada.

“Neće biti iznenađenja, pripremit ćemo se i za najmanje vjerojatan scenarij. Glavnina dana bit će sunčana i suha. Oko 10 sati bit će još svježe, na sjeveru oko 12 stupnjeva, na moru oko 15. Popodne ugodno. Uz vatru će – jasno – biti vruće, ako imamo na umu da je za dobar roštilj potrebna temperatura viša od 200 Celzija. Vjetar 12 do 18 kilometara na sat. Ako želite da vam vjetar pomogne raspiriti vatru, u Slavoniji morate roštilj okrenuti prema istoku, u središnjoj prema jugoistoku, drugdje većinom na zapad i jugozapad.

Na žalost, na istoku ipak postoji mogućnost za pljusak. Malena, jedva 15 %. Olujni oblaci pupat će u Bosanskoj Posavini, a neki od njih mogao bi prijeći Savu i nastaviti prema Baranji”, otkrila je Dunja.

Većina se dobro opeče na praznik rada, ali ne na roštilje – već pod suncem – ima li takve opasnosti i ove godine?

“UV indeks je između 6 i 7 – opasnost od štetnog sunčevog zračenja visoka! Preporučujem duge rukave, šiltove i sunčane naočale jer osjetljivi ljudi mogu dobiti opekline za manje od 20 minuta. U suncu možemo uživati, ali ne treba pretjerivati.”

Ujedno, poznati kuhar David Skoko otkriva nam tajne najboljeg roštilja

Dunja Mazzocco Drvar/Vijesti.hr

Exit mobile version