ANALIZA DAMIRE GREGORET: “Premijer je iznenadio noćnim govorima a Žalac je na izlaznim vratima!”

RTL-ova politička novinarka Damira Gregoret osvojila je Večernjakovu ružu za TV osobu godine

RTL-ova politička reporterka Damira Gregoret analizirala je premijerove noćne govore. Kaže, kako je ovakav novi premijerov pristup iznenađenje i za njegove bliske kolege.

“Svi znamo da je to bio zakon koji je njemu bio važan. Time je želio aktivirati sve HDZ-ove zastupnike da se pojave i da glasuju te poslati poruku bivšim partnerima iz Mosta. Htio ih je dodatno omalovažiti na ovakav način. S druge strane, znamo da je to važna vijest koju je mogao iskomunicirati i dan kasnije. Postavlja se pitanje zbog čega je baš tada imao potrebu to reći”, kazala je Gregoret.

Na pitanje drži li Plenković kontrolu, posebno se osvrčući na slučaj ministrice Žalac koja je optužila HDZ da joj podmeće, reporterka i politička novinarka Damira Gregoret kazala je kako se tome čude svi unutar same stranke.

“Kad joj se tek dogodila prometna nesreća i kad je uhvaćena s nevažećom vozačkom dozvolom, Andrej Plenković ju je poprilično žustro branio. Sada vidimo da se distancirao, a svojevrsni vjesnik loših vjesti – Gordan Jandroković, poslao je svoju poruku u kojoj se izruguje njezinoj izjavi”, dodaje Gregoret.

Tako je branio i Martinu Dalić

Jednako kao što je branio ministricu Žalac na početku, tako je i branio bivšu ministricu gospodarstva Martinu Dalić koja je na kraju otišla iz Vlade.

“Kada je shvatio da mu je Martina Dalić prevelik problem, onda se od nje distancirao. U slučaju Martine Dalić, premijer je nju zaista cijenio, a cijeni je i danas. Prije par tjedana imali smo ponovno priliku čuti kako joj zahvaljuje na svemu što je učinila. U slučaju Gabrijele Žalac mi se čini da ona je na izlaznim vratima jer mu ponestaje argumenata da ju brani i možda shvati da može izokrenuti situaciju u svoju korist i na taj način poentirati, ako joj se zahvali na dosadašnjoj suradnji”, poručila je Gregoret.

‘Koliko para, toliko muzike’

Komentirajući kampanju za predstojeće europske izbore, kaže kako možemo očekivati prema onoj narodnoj: “Koliko para, toliko muzike”

“Ono što je sigurno, umjesto milijun i pol potrošit će se četiri milijuna kuna. Očito je da HDZ želi što više HDZ-ovaca vidjeti u Europskom parlamentu. S druge strane stoji argument kojeg je iznio Plenković vezan uz izlaznost. Zaista je 2013. godine bila 20%, godinu dana kasnije 25%. Građane treba motivirati da izađu na izbore jer to jest važno u demokraciji”, poručila je Gregoret.

Dodaje kako kampanja za europske izbore neće biti kulminacija već svojevrsna uvertira za izbore koji nas očekuju krajem godine i utrku za Pantovčak. To će onda biti prava bitka, poručuje Damira Gregoret koja je osvojila večernjakovu ružu za TV osobu godine.

“Ruža je svakako velika čast, prvenstveno što me žiri u kojem sjede profesionalci nominirao i što su gledatelji odlučili da te ruža ide u moje ruke”, kazala je Gregoret te se zahvalila svima koji su glasovali za nju.

“Ovo nije moja ruža, ovo je ruža informativnog programa RTL-a. Televizija je uvijek bila i bit će timski rad”, poručila je Gregoret.
Vijesti.hr

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari