Bik Jerry luta planinama u bijegu od klaonice: ‘Ako i bude pronađen, živjet će dugo i mirno!’

Idi na originalni članak
Photo: Ilustracija (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Bika teškog 650 kilograma ne boje se mještani na obroncima Kozjaka

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU:

Odbjegli bik Jerry, željan života i slobode, još luta planinom, a za njim se i dalje traga. Podsjetimo, 650 kilograma teška životinja pobjegla je još u petak iz klaonice, a poslije i policiji koja ga je bila locirala.

No, nije Jerry jedini izbjegao planove vlasnika. O životinjama koje su pobjegle iz klaonice izvještavali su mediji i u Njemačkoj i Poljskoj.

Odbjegli bik Jerry nakon što je zavirio u jedno dvorište, pobjegao je preko pruge, a poslije i policiji i sada negdje slobodno luta po planinama.

Intenzivne potrage više nema, a vlasnik bika vjeruje da može preživjeti jer je i vrijeme na njegovoj strani.

“S obzirom da je 11. mjesec i da je ujutro, ali i kad padne mrak, velika rosa, mislim da ga to drži na životu. I baš zahvaljući tome može preživjeti”, kaže vlasnik Petar Skejo.

Bika teškog 650 kilograma ne boje se mještani na obroncima Kozjaka.

Osnovana grupa podrške za odbjeglog bika: ‘Jerry sretno, ak treba buraz, ja ću ti pomoći’

Bik u bijegu, mnogi navijaju da ga ne ulove, a vlasnik kaže: ‘Zovu me ljudi da bi ga udomili’

“Što će mi beštija, to je pitoma beštija, to je bilo na farmi s ljudima, nije to divlje, pa i da je divlje, biži od čovika, vraga”, govore mještani.

Nije bik Jerry jedini koji se odlučio na bijeg: odbjegla krava viđena je ovog proljeća na autocesti A1, a o životinjama koje su se bijegom spasile od sigurne smrti, izvještavali su mediji u Njemačkoj i Poljskoj. Bik Jerry, prema svemu sudeći, nije iznimka.

“Ja bih čak rekao, u usporedbi s ostatkom svijeta, mislim da se u svijetu bar jednom dnevno dogodi takav slučaj”, smatra Skejo.

Bik Jerry ima podršku i na Facebooku, a vlasnik je obećao – ako ikad bude pronađen, živjet će, nakon svega što je prošao, dugo i mirno.
Dragana Eterović

Exit mobile version