BOROSANE SLAVE 50. ROĐENDAN! Legendarne kraljice udobnosti i ponos hrvatskih radnica

Photo: Ilustracija (Marko Mrkonjic/PIXSELL)

Zaštitni je znak radnih žena, medicinskih sestara, konobarica, spremačica…

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Simbol radnih žena i neizostavni dio radne opreme, cipela Borosana slavi pedeseti rođendan. Sjećamo je se kao plave cipele s otvorenim prstima i petom koju su rado nosile medicinske sestre, konobarice, spremačice. A danas je Borosana izmjenila izgled. Živahne boje privukle su i mlađe generacije pa Borosanu sve češće viđamo i na ulicama.

“Nova serija Borosane je puno udobnija. Napravili smo u proizvodnji određene tehnološke pomake. Koristili smo određene pametne materijale, tako da je Borosana sada puno udobnije nego ona od prije 50 godina”, rekla nam je predsjednica uprave Borovo d.d. Gordana Odor.

Djevojke obožavaju novu Borosanu za kojom se okreću mladići. Ali ne okreću se samo mladići za Borosanom, već i druge zemlje svijeta pa je ova legendarna cipela postala jak izvozni proizvod čak i na daleki istok.

“Zna se da je japansko tržište inače zainteresirano za šarene boje. Dobili smo nekoliko upita iz Japana, nadamo se da ćemo to tamo i realizirati”, kaže nam Odor.

A dok japanke nose Borosane, mi ćemo joj čestitati pedeseti rođendan u novom ruhu i veselim bojama.

Pa iako se Borosana više ne proizvodi kako bi bila radna obuća već modni krik, ona je i dalje udobna i prozračna.

Tin Kovačić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari