NAJBRŽE RJEŠENJE

BROD-BOLNICA stiže u pomoć našim prekomorskim susjedima u borbi s koronavirusom!

Foto: gnv.it

Najbolje moguće rješenje odobreno je od strane Vlade. Brod je proizveden 1987. godine a dug je 166 metara

Talijanska Vlada potvrdila je angažman odnosno korištenje broda “Allegra” kao zdravstvene ustanove. Na brodu će se osigurati  skrb i pomoć starijim osobama oboljelima od Covida-19.

“Brod bolnica” raspolagat će sa 168 kreveta.

To je najavio zamjenik guvernera pokrajine Friuli Venezia Giulia Riccardo Riccardi, istaknuvši kako je to najbolje rješenje u ovoj izvanrednoj situaciji jer omogućuje brzi odgovor na potrebe oboljelih s tršćanskog područja.

Prije no što su se odlučili za “brod bolnicu” razmatralo se nekoliko opcija, uključujući hotele u tom području, sportsku dvoranu u Chiarboli, kongresni centar “Pier IV” i neke druge objekte. Ali sva ova rješenja u konačnici nisu bila prihvatljiva zbog obima potrebnih intervencija na prilagodbama što se moralo hitno izvesti kako bi se ispunili potrebni zahtjevi.

“Da bismo na šest mjeseci osigurali kapacitet od 168 mjesta Allegre – izvijestio je Riccardi – očekuje se 4,2 milijuna eura troškova, dok bi za prenamjenu nekog drugog objekta, uz dostupnost samo 123 kreveta, trebalo osigurati 7,9 milijuna eura. Prema procjenama, trošak za svakog pojedinog pacijenta koji se nalazi na brodu iznosit će 96 eura dnevno u usporedbi s 143 eura dnevno za neki drugi objekt na području Trsta”, kazao je Riccardo Riccardi,.

Broj umrlih od covida-19 u Italiji se u utorak povećao za 236 dok je dan ranije bilo 195 smrtnih slučajeva, a novih slučajeva zaraze je 1075 – 146 manje nego u ponedjeljak, objavila je talijanska civilna zaštita.

U utorak je zabilježeno najmanje novozaraženih u posljednja dva mjeseca.

Ukupno je od izbijanja epidemije 21. veljače u Italiji umrlo 29.315 osobai, objavila je civilna zaštita.

Infekcija koronavirusom potvrđena je kod 213.013 osoba.

Broj umrlih od koronavirusa u Italiji vjerojatno je puno veći nego što pokazuju službene brojke, stoji u analizi talijanskog zavoda za statistiku Istat koja je objavljena u ponedjeljak.

Broj aktivnih slučajeva smanjio se sa 99.980 u ponedjeljak na 98.467.

Dok je u ponedjeljak na intenzivnoj njezi bilo 1.479 osoba s koronavirusom, u utorak se njihov broj smanjio na 1.427.

Također se povećao broj izliječenih, s 82.879 u ponedjeljak na 85.231.

U Italiji koja ima oko 60 milijuna stanovnika na koronavirus je testirano više od 1, 5 milijuna ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari