BUTKOVIĆ: „CAMEO RADI ILEGALNO!“: Riječanka 11-milijuntna putnica „Jadrolinije“; ministar najavio čišćenje taksi tržišta

Prvi put u povijesti „Jadrolinija“ je prevezla 11 milijuna putnika u jednoj godini! Sretna putnica je Riječanka koja već 40 godina živi na otoku Pagu, a danas je putovala na katamaranskoj liniji Novalja-Rijeka

Bunu među taksistima u Splitu pokušat će riješiti sam ministar prometa Oleg Butković. Uz Split, pojačanu inspekciju najavio je i za cijelu Hrvatsku

Cammeo u Splitu nije taksi, već iznajmljuju svoja vozila s vozačem. Tvrde – sve je legalno, pa im nije jasno zašto su im inspektori isključili čak 14 vozila iz prometa i skinuli registracijske tablice. Sve to u posljednja dva tjedna otkad su stigli u Split.

“Najam vozila s vozačem određena konkurentska poduzeća obavljaju na ovim područjima već duže vrijeme. A ne vidimo nigdje po novinama da se piše da njima skidaju registracijske tablice, da se njih kažnjava i sankcionira. Čini mi se da ovdje radi o nečijim osobnim intresima i lobijima u Splitu”, žali se voditelj projekta Cammeo partner za područje Dalmacije Ivan Tomaša.

Splitski taksisti početak rada Cammea su dočekali blokadom njihovih vozila i prosvjedom. Danas su zadovoljniji, ministar Butković u Zagrebu im je potvrdio – i Uber u Hrvatskoj i Cammeo u Splitu rade nelegalno.

“Činjenica je da Uber i Cammeo na ovaj način koji rade nisu legalni i rade protuzakonito, odnosno suprotno propisima i zakonima RH. U tom smislu će inspektori nastaviti posao i ne samo pisati kazne nego i isključivati vozila”, poručuje Butković.

“Primjenujući zakon, postojeći zakon, ovaj kaos u autotaksi prijevozu konačno će se riješiti i tada će pojednici shvatiti da u ovoj zemlji postoje zakoni”, zadovoljan je predsjednik Ceha prijevoznika pri Udruženju obrtnika Split Lovre Ćatipović.

Dok splitski taksisti očekuju da svi rade po jednakim pravilima, iz Cammea kažu da trpe gubitke, a iz Ubera su se oglasili priopćenjem i tvrde da rade sve po – hrvatskim zakonima.

S obzirom na ministrov stav da rade nelegalno, i Uber i Cammeo teško će nastaviti uspješno poslovati…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari