LOŠA PROGNOZA

Čačić: ‘Zatvaranje ugostiteljstva nam je jedina prava mjera; ostat će na snazi do proljeća’

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Ha, slušajte, jedna je stvar imati 400 ljudi u hali gdje su svi, od menadžera do radnika zainteresirani da maksimalno čuvaju zdravlje, da zarađuju, da rade, a druga je stvar pub, pivnica, krčma gdje vlasnicima nikome ništa, jel, a onima koji su se tu našli, nakon dvije pive… Tako je, kako je. To je Europa pokazala, to je svijet pokazao mislim da mi prije proljeća realno ne bi trebali razmišljati o opuštanju mjera, izjavio je Radimir Čačić

“Ja ću se svakako cijepiti, samo nažalost bez obzira na godine neću biti baš među prvima. Neću biti u prvoj grupi. Sutra u 13 sati, doktor Proskura, 88 godina, jedan od korisnika Doma za starije, koliko sam ja obaviješten, biti će prvi građanin Varaždinske županije koji će biti cijepljen. Nakon prvih pet cijepljenja ovdje, biti će cijepljeni djelatnici u hitnoj i Općoj bolnici Varaždin, isto tako simbolični brojevi. Sve zajedno je 525 cjepiva, brzo ćemo to riješiti, kazao je za RTL Danas varaždinski župan Radimir Čačić.

Pad novozaraženih u županiji: Tu nema nikakve slučajnosti više. Stvari su potpuno jasne

Prema svim statističkim pokazateljima, broj novozaraženih u Varaždinskoj županiji je u padu.

“To je bilo jasno. Razumijem oprez, ali mi sad već četiri tjedna u kontinuitetu imamo pad svih pokazatelja. Prema tome, tu nema nikakve slučajnosti više. Stvari su potpuno jasne. Mi smo sa preko 1200 sa današnjim danom spustili na preko 300 incidenciju. Dakle za četiri puta je smanjena incidencija. Sad su to sasvim drugi brojevi”, poručio je Čačić.

Više u VIDEOPRILOGU: