Dario Juričan otkrio o čemu se došaptavao s predsjednicom! ‘Zapravo sam joj spasio čast’

Idi na originalni članak

Predsjednički kandidat koji se ističe antikampanjom otkrio je detalje o debati i odnosu s Kolindom Grabar-Kitarović

Oglas

Bio je to početak jednog prekrasnog prijateljstva. Ili je barem tako izgledalo. Abeceda je htjela, ili je Svemir htio, da jedno pokraj drugog sjede Kolinda Grabar-Kitarović i Dario Juričan.

Više u VIDEOPRILOGU:

Aktualna predsjednica i – kako su ga ispravno nazvali – spektakularni trol. Žena koju podržava Milan Bandić i čovjek koji je promijenio ime u Milan Bandić. I to oboje u potpuno istoj nijasni nježnoplave boje. Više od tri sata jedno su se drugom toplo osmjehivali, došaptavali, on joj je virio u papire. Svi su složni da je Juričan ukrao šou.

Jer, kraj deset smrtno ozbiljnih kandidata on je nastavio promovirati korupciju i ismijavati hrvatsku stvarnost. Korupciju bi uveo u škole i u crkve. Umjesto “Za dom spremni” kaže da treba uvesti novi pozdrav “Za korupciju spremni”. Uveo bi i osmi padež: “Kome? Koliko?”

I bili vi lijevi, desni, žuti ili zeleni – morate priznati da mu je kampanja ili antikampanja zanimljivija nego ijednog drugog kandidata. A u zgusnutom rasporedu pronašao je vremena za RTL Direkt i došao nam u goste. Odmah se osvrnuo na modne detalje između predsjednice i sebe.

“Za razliku od nje, nisam se toliko kuhao. Taj kostimić nije mogla otkopčati i da je potrajalo duže, mislim da bi se skuhala”, kazao je Juričan pa komentirao kemiju s predsjednicom:

Foto: Pixsell

“Slijeva mi je bio Duce (Kolakušić, op.a.), a njoj s desna Đapić, ne možete ni s jednim ni drugim. I onda smo prirodno jedno s drugim… Super je bilo upoznavanje, pitala me jesam li iz stranke “Ča, kaj, što” pa sam rekao da je to onaj prvi pajac. Tako je krenulo. Rekao sam joj da smo se upoznali neki dan pa se čudila. Tad sam rekao Duceu: “Slušaj, ako padne na mene, bit će to domino-efekt.” Ali, on je rekao: “Ako i bude, tu će završiti.” Nema s njim šale. Mislio sam si da ako je ovo početak, kako li će završiti.”

Ipak, došaptavanje je bilo prečesto…

“To je red od skoro 15 metara i dok dođe zadnji na red, prođe oko 15 minuta i Škoro je užasno tiho pričao pa sam je pitao čuje li ga. U jednom trenutku to više nisam mogao trpjeti pa sam ju pitao zašto se on uopće kandidirao. Bili smo opušteni, dali smo si truda, a kako je ona bila koncentrirana i sve zapisivala, pričala kako mora replicirati, rekao sam joj da se opusti jer ionako ganja velike štakore pa ne može iskoristiti pet replika samo tako. Bio sam joj kao savjetnik. U tom sam trenutku zapravo spasio čast predsjednici”, objasnio je Juričan i osvrnuo se na trenutak kad joj je zavirivao u papire:

“Pazila je što će reći i velikim štampanim slovima zapisala kome bi replicirala, a ako je pitanje bilo na nekom drugom, onda je zapisivala strategiju odgovora. Ali, ima neki šrakopis, nisam osim štampanih slova uspio pročitati što piše.”

No, jasno je da se lijepo smijala kraj Juričana, bez obzira na voćni jogurt koji je pio.

“Nije imala izbora, gdje je završila, dobro je i bilo. A jogurti… Ima više interpretacija, a prava interpretacija je zapravo da sam jednostavno vidio da svi imaju vodu pa sam donio šest jogurta. Stavio sam ih na stol, ali su rekli da ih ne mogu imati tamo pa su mi bili ispod stola i pio sam ih dok me ne snimaju. Poslije sam se brisao jer sam se zmazao kao prase i non-stop išao po licu kako bih se obrisao.”

Iako se cijelo vrijeme šali, ozbiljno je komentirao predsjednicu.

“Smatraju je kraljicom gafova i svi su mislili da će se protivnici fokusirati na nju, ali bila je vrlo koncentrirana i smirena. Kad su pitanja letjela žestoko na nju, bila je jako kul”, kaže Juričan. Osvrnuo se i na druge kandidate, u prvom redu Kolakušića:

“Nije on tip za debate, volio bi on naređivati. I nije htio iz svoje kože pa se ne može otkriti koji mu je svjetonazor.”

Foto: PIXSELL

Škoro je bio tih, time je neugodno iznenadio.

“Ostao je na tom ćošku i nije imao sreće. Katarina Peović ga je izjela ko prasca, napala ga je odličnim argumentima i on je ostao potišten, kao da ne može braniti to što ona izgovara”, komentirao je sučeljavanje večerašnji gost Direkta i dao svoj sud o tome tko je pobijedio ili izgubio u debati:

“Ja sam pobijedio, a nakon mene… Katarina je bila sjajna, odlična fajterica. Pernar je genijalni troler. Posljednjih sat vremena odlučio je furati svoju agendu, ‘pičio’ je po svom. Dalija je uvijek dobra, Zoki se držao dobro, nije bilo puno zoranizama, Dejan mi je bio… nije mu prošla ta fora s obitelji, Ducea sam komentirao, Đapić… Ovog gospodina (Babić, op.a.) nisam shvatio što tu radi.”

Juričan je predstavio i svoj tim pod nazivom Snatch.

“Nisam to napravio ja nego ‘Ja Zmaj’ jer on radi takva smeća. To su moji savjetnici na slici”, uz smijeh je komentirao Juričan.

Ipak, morao je ponovno u ozbiljnijem tonu objasniti zašto mu nije dopušteno u predsjedničkoj utrci biti pod imenom Milan Bandić.

“Razbijem ove pajace u Ministarstvu uprave i Gradu Zagrebu i Upravni sud im kaže da ne mogu donositi nezakonita rješenja i oni naprave novo rješenje pa kažu da ih baš briga. Zato se moram opet fajtati s njima, razbijem ih na visokoj razini, niska to ne prizna i ne znam koliko će to trajati”, objasnio je i osvrnuo se na loptu koju je donio u studio:

“Ta lopta je izraz moje ljubavi prema Milanu Bandiću. Tu je loptu majstor dijelio u predsjedničkoj kampanji 2009. Dijelio je i sokove Agrokora koji je krepao. Došla mi je iz Splita, pohvaljujem tu ekipu, skupljam sve relikvije Milana Bandića. A imam i svoju valutu koja se zove 366 jer onaj majstor (Bandić, op.a.) kaže da radi 365 dana, a ja i onaj prijestupni pa mu poručujem da radim više, brže i jače od njega. Gdje god dođem, naoružam se tim novčanicama i svima ih dam. Moram reći da su mediji najpohlepniji i uvijek mi sve uzmu”, zaključio je Juričan i dodao da se toliko pojavljuje u medijima jer ih je sve kupio te za kraj je još rekao: “Korupcija s vama!”.
Vijesti.hr

Exit mobile version