DJEČAK HEROJ: Ovaj petogodišnjak je jednim pozivom spasio svoje mjesto od katastrofe

Leonardo Marasović postao je junak svoje rodne Sutine. Vidio je vatru u šumi i sam je bakinim mobitelom nazvao vatrogasce i prijavio požar koji su kasnije gasila čak tri vatrogasna vozila i dva kanadera

Petogodišnji Leonardo Marasović pravi je junak. Tijekom posjeta baki, primijetio je vatru nedaleko od kuće.

“Igrao sam se i kad sam vidio požar zvao sam vatrogasce”, objašnjava dječak.

Na bakino iznenađenje, dječak je utrčao u kuću, uzeo sa stola mobitel i sam nazvao 193.

“U hodniku je sam to sve istipkao i ja san došla ponovo gledati. Vidim on zove i samo je rekao kratko ‘želim reći da je požar u Dragi”, opisuje Leonardova baka Anđelka Starčević.

Vatrogasci su poziv shvatili ozbiljno, a kad su stigli sve je podsjećalo na scene iz akcijskih filmova.

Jake vatrogasne snage požar su gasile dva dana, a opožareno je oko deset hektara šume. Naš junak proveo nas je kroz još uvijek zadimljeno požarište.

Trezvena reakcija ovog pametnog petogodišnjaka iznenadila je njegove ukućane, ali Leonardo već sad zna što će biti kad odraste.

“Vatrogasac. Najdraži mi je kamion sa skalama”, otkriva.

Najdraže su mu igračke vatrogasni helikopter i vatrogasni kamion.

No, Leonardo napamet zna i brojeve svih ostalih važnih službi. Dječji pozivi hitnim službama ponekad mogu biti plod igre, no često se pokaže kako je riječ o stvarnim prijetnjama.

“Djeca zovu kao i ostali građani, bez obzira na dob. Ozbiljni su u tim situacijama. Čim primjete nešto neka nazovu 193 i nikakvih posljedica neće biti za njih”, kaže zapovjednik smjene JVP Split Marino Marin.

Dakle, neka se samo ugledaju na Leonarda.
Ilija Radić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari