DUBAI NA BALKANU: Nije Platak, nije Lika – turistički “super-grad” gradi se kod Sarajeva; pogledajte kako će izgledati!

Predstavnici tvrtke “Buroj Propery Development”, sa sjedištem u Dubaiju, i općinskih vlasti u malenom mjestu Trnovo pokraj Sarajeva potpisali su u četvrtak ugovor koji bi trebao označiti početak provedbe ambiciozno predstavljenog projekta gradnje futurističkog turističkog središta na obroncima Bjelašnice, u središnjoj Bosni, za što bi navodno trebala biti osigurana ulaganja veća od 900 milijuna eura.

Prvi Integrirani turistički grad “Buroj Ozone“ bit će izgrađen na ukupnoj površini od oko 137 hektara na lokaciji “Sportsko rekreacioni centar Bjelašnica-Donja Grkarica-Prečko Polje-Kolijevka“ na području igmanske katastarske općine Dejčići u općini Trnovo.

https://www.youtube.com/watch?v=9eZijp-CN0U

Izvedba projekta trebala bi biti realizirana u četiri faze u narednih osam do deset godina. Prva faza uključuje izgradnju vila i hotelskih kompleksa, a u nastavku je planirana izgradnja drugih sadržaja kao što su bolnice, trgovi i shopping centri.

Ukupna vrijednost investicije predviđene urbanističkim planom i izvedbenim projektom procjenjuje se na oko 4,5 milijarde KM odnosno gotovo milijardu eura, što je dosad najveća pojedinačna strana investicija u jugoistočnoj Europi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari