VIDEO Ekskluzivno iz Wuhana! Javile se Hrvatice u najvećoj svjetskoj karanteni: ‘Ceste su prazne…’

Idi na originalni članak

Ono što smeta stranim državljanima u Kini jest činjenica da su upute koje dobivaju isključivo na kineskom

Oglas

U najvećoj karanteni u povijesti ostali su zatočeni i Hrvati. Iako je postojao plan za njihovu evakuaciju, za sada ni njih četvero ne smiju iz grada.

Zagrepčanke su se ekskluzivno, sa svojim kolegom iz Crne Gore, također studentom u Wuhanu, javile za RTL Danas i opisale kakav je život u potpunoj izolaciji zbog smrtonosne epidemije.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Pozdrav svima iz Wuhana, epicentra koronavirusa. Ovo je Tajana, ja sam Margita, mi smo djevojke iz Zagreba. Ovdje smo zapele i ne možemo iz grada ni iz provincije, ali činimo sve da bude opušteno. Uglavnom, ne izlazimo van, ceste su prazne. Ide se van kad je nužno, do dućana. Imamo puno svega, nemamo razloga ići van, čuvamo se i ne brinemo se. Čekamo da nam jave kad ćemo moći van iz grada”, govorila je Margita iz Zagreba, a uz nju je stajala Tajana.

Djevojke su poprilično dobro raspoložene, što je svakako dobra vijest za njihove obitelji, kao i sve im bliske osobe. Osim njih, u Kini je i crnogorski student Stefan koji se također javio za RTL Danas.

“Evo me u najvećoj karanteni na Zemlji. Prometa gotovo da nema, a pet je popodne. Ljudi su u domovima, štite se, izbjegavaju životinje, nose maske i žive čudan karantenski život. Nadamo se da će to ubrzo prestati. Kineske vlasti daju sve od sebe da bi riješile situaciju”, naglasio je Stefan.

Ono što njemu, ali i Zagrepčanki Tajani smeta jest što su sve informacije na kineskom pa od njih i nemaju previše pomoći. Nespretno je to za sve nekineske govornike u Kini i Wuhanu.

“Najčešće upute jesu da peremo ruke minimalno 20 sekundi, da ne idemo van bez maske, da izbjegavamo gomile, kojih i nema. Najčešća uputa je da čekamo daljnje upute”, ističe Tajana.

Vijesti.hr

Exit mobile version