PRIČA SA SRETNIM KRAJEM

Gabrijela je satima bila zarobljena u ruševinama, a onda ju je spasila Ivana

Screenshot RTL

Ivana je ispričala da ih je dirnula Gabrijelina rečenica ‘mene su svi ostavili’, koju su čuli dok su je spašavali

RTL-ov reporter Andrija Jarak razgovarao je u Petrinji s Gabrijelom Cindrić koja je bila satima zatrpana u ruševinama Gradske vijećnice nakon potresa 29.12. i vatrogaskinjom Ivanom Herceg koja je spašavala Cindrić.

Gabrijela je ispričala kako je 29.12. prošle godine pozvana s godišnjeg na posao zbog potresa dan prije.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Čistili smo ured kad smo došli jer je u njemu bilo prašine od potresa dan prije. Izašla sam van, zazvonio mi je mobitel i vratila sam se u ured, a tad je bio potres. Pred vrata je pao dio stropa, nisam mogla izaći van. Povukla sam stolicu u nadi da ću se sakriti ispod stola, ali nisam stigla i iduće čega se sjećam je da se budim ispod ruševina”, ispričala je Gabrijela.

Kazala je da je bila u nadi da će netko brzo doći, ali to se nije dogodilo.

“Kada sam čula muške glasove, a oni nisu čuli mene, vrištala sam i nitko mi se nije javljao. Molila sam se da mi padne nešto na glavu i da moja muka završi”, kazala je.

A onda je čula glas od Ivane koja se prisjetila da je dolazak u Petrinju izgledao dramatično.

“Sam prostor gdje je ona bila, onom koji nije bio unutra je neopisiv. Od toliko šute i cigle, da je netko živ unutra, bilo je sto posto da nitko nije živ. Nakon nekog vremena otkopavanja i dok smo stajali na šuti čuo se njen glas. Otkopavali smo je, minute su prolazile, sati, stalno misliš da je ispod gornjeg sloja ali bila je na kraju. To je bilo toliko duboko, to samo jedna lavica može preživjeti”, prisjetila se Ivana.

“Bila je žedna, padali su dogovori za ples… Jedna od onih koja nas je dirnula kad je Gabrijela rekla ‘mene su svi ostavili’ i nakon te rečenice je bilo ‘kopaj dalje'”, kazala je Ivana.

Gabrijela je kazala kako je mislila da je to za nju kraj.

“Nikog dugo nije bilo, sve je trajalo predugo, nitko me nije čuo, pokušala sam se javiti na mobitel i nisam uspjela, bar da nekome kažem gdje sam”, kazala je Gabrijela te dodala da je u potresu zaradila hematom na desnoj nozi, provrijeđen živac, šivana joj je glava, a imala je hematome i po cijelom tijelu.

“Svim ljudima u Petrinji želim da se čuvaju i idu hrabro, a ja i Gabi, nadam se, ostat ćemo prijateljice”, zaključila je Ivana za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari