TEHNIČKI PREVID MOST-A

Video | Gaf MOST-a za povijest: ‘Ovo smo jako loše napravili, okrenuli smo sve kontra sebe’, pričali su uz upaljen mikrofon

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Vani je bio cirkus, u Saboru je umalo došlo do tučnjave. A onda je Nikola Grmoja, ne znajući da je mikrofon i dalje upaljen, kazao što doista misli…

Zadnji dan prije odlaska na zimsku stanku, potpuni kaos u Saboru! Pljuštale su opomene i uvrede, a atmosfera u Sabornici bila je rubu obračuna, donose RTL Vijesti.

Izglasane su izmjene zakona kojima će se naplaćivati neprovjeravanje COVID potvrda, kao i novi Zakon o sukobu interesa, a svemu je prethodila svađa MOSTovaca gotovo sa svima. Pa su otkrili i ono što nisu planirali. Marina Brcković

Više u VIDEOPRILOGU:

Netom prije glasanja, u Sabornici je proključalo.

Miro Bulj: “Volio bih da imamo popis koji će glasati za ovaj glogov kolac u srce hrvatskom narodu, slobodi i demokraciji. ”

Dario Hrebak: “Najbolje o svemu rekao je kolega Zekanović koji je zario glogov kolac u srce ove farse zvane referendum koju provodi Most.”

Opomene, ali i salve uvreda, pljuštale su između Mosta i vladajućih…

Božo Petrov: “Mene ne zanimaju HDZ-ovi šegrti koji parazitiraju na ovoj epidemiji. Ljudi, izađite na referendum.”

Milorad Pupovac: “Kolega Petrov, vi niste šegrt ovoga ili onoga, vi ste zajedno sa svojim zastupnicima šegrt smrti.”

A onda se svađa nastavila i sa zastupnicima ljevice:

Sandra Benčić: “Na ovoj strani sabornice suočeni smo s dva ekstrema. Jedan ekstrem je ovo što govori kolega Bulj… S druge strane imamo HDZ koji uporno odbija primijeniti članak 17. Ustava na situaciju za koju svi znamo da je izvanredno stanje.”

Marija Selak:

“Nazvani smo ekstremom. To je notorna laž… Vi ste najobičnije političke kukavice.”

Nino Raspudić:

“Sramite se! Dokazali ste još jednom da ste HDZ u starkama.”

Uzavrelo je kada se javio SDP-ov Grbin i Mostovce optužio za parazitiranje na tuđoj smrti:

“A ovim parazitima koji paraztiraju isto kao što je Željka Markić parazitirala na ženskom tijelu, ipak pružam ruku suradnje.  Izađite za govornicu, pozovite građane da se cijepe pa ćemo i mi pozvati da podrže referendum… Sram vas može biti!”

Miro Bulj: “Ti se srami, parazitu jedan.”

Nikola Grmoja: “To reci Milanoviću ako smiješ, kukavico jedna.”

Miro Bulj: “Lipo si piva Thompsonovu Čavoglave.”

Marija Selak Raspudić: “Iznesite me van! Zvat nekoga da parazitira na nečijoj smrti? Jeste li vi svjesni  težine tih riječi?”

Gordan Jandroković: “Kolegice Raspudić, sjednite! Sjednite! ”

Umalo je došlo i do fizičkog obračuna. Nino Raspudić ustao iz klupe i Grbinu se počeo unositi u lice…

Gordan Jandroković: “Kolega Raspudić, kolega… Kolega Raspudić, molim vas, ajde sjednite se. Sjednite, smirite se, kolega Bulj, kolega Raspudić, molim vas.”

I dio Mostovaca shvatio je da je pretjerao, pa se s greškom upaljenog mikrofona – čulo:

Nikola Grmoja: “Ovo smo jako loše napravili, okrenuli smo sve kontra sebe.”

Marija Selak Raspudić: “Nismo.”

Bez Mostovaca koji su demonstrativno naputili sabornicu – zakon je većinom glasova prošao, a predsjednik Sabora u jednom danu podijelio nikad više opomena:

Gordan Jandroković: “Bio sam uvjeren da neće doći do fizičkog obračuna zato sam i pustio da stvari idu kako su išle, a još kad sam vidio da se kolegica Glasovac postavila na Ninu Raspudića, onda sam sasvim siguran bio da će on ustuknut.”

I s takvim prizorima, zastupnici su se oprostili od ovogodišneg zasjedanja i Otišli na jednomjesečnu pauzu. U klupe se, nadamo se hladnije glave, vraćaju – 19. siječnja, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari